Nie bądź tylko Gapiem. Weź aktywny udział w dyskusji i zarejestruj się już teraz. Rejestracja

Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Odpowiedz w temacie

Małe pytanie...


Wasze uwagi i problemy związane z naszym Forum.

Opcje      Szukaj
Post 25 kwi 2006, o 16:27
 Małe pytanie...
Szkółkowicz
Szkółkowicz

Dołączył: 23 lis 2005, o 11:31
Skąd: RW
Posty: 49

Zobacz profil 
Pozwoliłem sobie stworzyć temat, bo interesuje mnie wyjaśnienie kilku spraw odnośnie grafiki...

1st- Czy avatarka moge miec takiego dużego jak kilka innych osób ?? czy tylko wybrańcy mają tę możliwość ;]

2nd- może trochę banalne, ale nikt mi jeszcze na to nie odpowiedział... W sygnaturkach niektórzy umieszczają banerki, np: (ZKS Speedway Fan, Gadugadu user itp.)Jaką czcionką piszecie po nich ;] szukałem po czcionkach i nigdzie nie mogłem takich znaleźć- a sciągnąłem ich troche i to typowo takie jakie powinny być... Ja banerki robie w Adobe Photoshop, niewiem może wy robicie je w innych programach, lub jakoś inaczej,

|| Przykładowy banerek, i czcionka której niemoge uzyskać ;]
||
V
Obrazek

ANYBODY HELP ME ?
TYLKO NIE JEŹDZIJCIE ZABARDZO PO MNIE :wink:

_________________
...::Stal Rz-óW na całe życie::...
QRWA WSTAWAĆ PIKNIKI IEBANE !!!!!!!!!!!!!!!

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek


           
Post 25 kwi 2006, o 17:14
 
Medalista GP
Medalista GP
Avatar użytkownika

Dołączył: 19 mar 2004, o 16:20
Posty: 2233

Zobacz profil 
Ten banerek jest akurat moim dziełem, więc Ci odpowiem. Czcionka, jaka została tutaj zastosowana to Visitor TT1 -BRK- (można tez używać Visitor TT2 -BRK-) z obrysem. Banerek wykonany jest w Photoshopie. Jeżeli chcesz te czcionki otrzymać, podaj email.

_________________
Obrazek


           
Post 25 kwi 2006, o 19:13
 
Szkółkowicz
Szkółkowicz

Dołączył: 23 lis 2005, o 11:31
Skąd: RW
Posty: 49

Zobacz profil 
Hmm, posiedziałem chwilkę nad googlem, i zainteresowanym (jeśli oczywiście takowi są) mogę podać stronkę z dużą bazą takich banerków

Kod:
www.userbars.com


E-maila wysłałem ci w PW. Z góry THX

_________________
...::Stal Rz-óW na całe życie::...
QRWA WSTAWAĆ PIKNIKI IEBANE !!!!!!!!!!!!!!!

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek


           
Post 25 kwi 2006, o 19:48
 
Legenda
Legenda
Avatar użytkownika

Dołączył: 21 kwi 2004, o 12:14
Skąd: Rzeszów
Posty: 6212

Zobacz profil 
ireneusz napisał(a):
Ten banerek jest akurat moim dziełem, więc Ci odpowiem. Czcionka, jaka została tutaj zastosowana to Visitor TT1 -BRK- (można tez używać Visitor TT2 -BRK-) z obrysem. Banerek wykonany jest w Photoshopie. Jeżeli chcesz te czcionki otrzymać, podaj email.

Jak mozesz to i mi podeslij na damon@stal.rzeszow.pl

Z gory dzieki... ;)

_________________
Obrazek


           
Post 25 kwi 2006, o 23:22
 
Uczestnik GP
Uczestnik GP
Avatar użytkownika

Dołączył: 23 gru 2002, o 18:38
Skąd: USA
Posty: 1098

Zobacz profil 
Cytuj:
DeReXiO

ja mysle ze najpierw powinienes pomyslec nad zmiana hasla w podpisie.

_________________
Leave Me Alone


           
Post 23 sie 2006, o 17:56
 
Ligowy debiutant
Ligowy debiutant
Avatar użytkownika

Dołączył: 14 sty 2005, o 13:59
Skąd: varsovia
Posty: 96

Zobacz profil 
Nie chciałem zakładać nowego tematu a ten wydał mi się najbardziej zbliżony do mojego pytania/problemu:
Od jakiegos czasu nie mogę załadować nowego emblematu (awatar to się chyba inaczej zowie...) wyskakują na kilka sekund jakieś odmowy na forum i wraca do poprzedniej stronki forum...

_________________
Dopóki na Hetmańską nie wróci Stal, nie wrócę tam i ja


           
Post 23 sie 2006, o 18:19
 


Własnie przed sekunda chcialem zmienic sobie grafike i co chwile pojawialy mi sie bledy i odslylao mnie do strony glownej forum. Pozniej probowalem zaladowac ta sama grafike co mialem wczesniej ale tez sie nie dalo. Prosze o dopoweidz


           
Post 23 sie 2006, o 18:22
 
Uczestnik GP
Uczestnik GP
Avatar użytkownika

Dołączył: 4 kwi 2006, o 17:48
Skąd: Rzeszów
Posty: 962

Zobacz profil 
A wysyłasz z kompa,adresu, czy Odnośnika do zewnętrznego Emblematu??

Proponuje ci wysłac z tego ostatniego robisz to samo co przy wysyłaniu z adresu czyli wklejasz tam adres gdzie jest umieszczony avatar.

_________________
Obrazek


           
Post 23 sie 2006, o 18:34
 


Nicki mi chodzi avatr !!!


           
Post 23 sie 2006, o 18:50
 
Uczestnik GP
Uczestnik GP
Avatar użytkownika

Dołączył: 4 kwi 2006, o 17:48
Skąd: Rzeszów
Posty: 962

Zobacz profil 
A o czym ja niby napialem :roll: wczytaj się dobrze to zobaczysz ze mi chodzilo o avatar.

Przeciez w profilu przy wysłaniu masz trzy opcje :

z kompa,adresu, oraz adresu odnosnika, z czego wysylacie?

Ja mialem ten sam problem co wy opsiujecie ale jak wyslalem z odnosnika to poszło.

Chyba ze zle zinterpretowalem ten problem to sorry.

_________________
Obrazek


           
Post 23 sie 2006, o 19:29
 


teraz dla odmiany pisze " Emblemat musi byc jpg. gif albo png. " :|

A wgrywam oczywiscie obraz jpg...


           
Post 2 lut 2007, o 16:29
 
Junior
Junior

Dołączył: 11 maja 2006, o 14:22
Posty: 145

Zobacz profil 
Chyba teraz ja mam problem z aktualizacją profilu.

Juz ponad miesiąc temu wrzuciłam nowy podpis, a jakoś go w ogóle nie widać. Piszę [img]adres%20url[/img] i wysyłam. Nic.

Podobnie dzisiaj od godziny próbuję zmienić obrazek wrzucając avatar z komputera, i pojawia sie na pare sekund jakiś warning ale nigdy nie zdążę go przeczytać. Jedyne co mi sie dziś udało to wywalić aktualny obrazek.

Pragnę od razu zaznaczyć że wykonując te same czynności na forum Krosna, zmieniam swój profil w ciągu niecałej minuty!!!

PS.
Udało sie innymi sposobami ale co się człowiek nacudował!!
Wciąż mam pytanie dlaczego nie da się wrzucić obrazka w komputera?

_________________
Obrazek


           
Post 8 lut 2007, o 14:33
 
Reprezentant kraju
Reprezentant kraju
Avatar użytkownika

Dołączył: 14 lis 2006, o 21:16
Skąd: Hetmanska 69
Posty: 891

Zobacz profil 
Jest jeszcze jedna możliwość pobranie z sieci pliku o nazwie UserBar Generator lub UseBar Generator. Ten progam służy do tworzenia własnych usebarów ( masz tam właśnie tą czcionkę, ktorej szukałeś ).

_________________
Obrazek E-Mail: MasterZKS@gmail.com
Obrazek GG: 1868860

Logitech G9 Gaming Mouse- 319 zł
Steel Series 4D - 69 zł.
Steel Sound 5Hv2 - 269 zl.
Bycie lou - bezcenne! :]


           
Post 19 lut 2007, o 19:00
 
Uczestnik GP
Uczestnik GP
Avatar użytkownika

Dołączył: 6 sty 2007, o 12:06
Skąd: Rzeszów B4
Posty: 1916

Zobacz profil 
no właśnie... Jak mam wiedzieć, kiedy obrazek który chcę umieścić pod podpisem ma odp. rozmiar? Tj. "jego szerokość nie może być większa niż 120 pikseli, wysokość większa niż 120 pikseli, a rozmiar większy niż 13kB."?

Nie w każdym przypadku, podany jest rozmiar obrazka, więc chyba to pytanie nie jest pozbawione sensu?

_________________
Obrazek


           
Post 19 lut 2007, o 19:04
 
Danish Power!
Danish Power!
Avatar użytkownika

Dołączył: 30 sty 2003, o 11:44
Skąd: Danishlandia
Posty: 9118

Zobacz profil 
Zeby wiedziec, ile plik "wazy" wystarczy kliknac na niego prawym klawiszem myszki i dac Wlasciwosci --> Rozmiar. A co do wymiarow to wystarczy prosty program do przegladania i obrobki zdjec, np. darmowy irfan viev :) Nie sprawdzalem, ale moze nawet w paincie mozna to sprawdzic ;)

_________________
"Jeżeli masz wszystko pod kontrolą, to znaczy ze jedziesz zbyt wolno."

Obrazek


           
Post 19 lut 2007, o 19:46
 
Legenda
Legenda
Avatar użytkownika

Dołączył: 12 lis 2002, o 16:22
Posty: 4434

Zobacz profil 
Rozmiary to nawet sam Windows podaje i to bez otwierania zdjęcia. Wystarczy na nie najechac myszką i w dymku pokaze sie info o obrazku.


           
Post 4 lip 2007, o 10:30
 
Uczestnik GP
Uczestnik GP
Avatar użytkownika

Dołączył: 6 sty 2007, o 12:06
Skąd: Rzeszów B4
Posty: 1916

Zobacz profil 
Jestem amatorem w te "klocki" więc znowu mam pytanko?
Jak mam sobie umieścić jeszcze jakieś zdjęcie pod postem (coś jak ma K2 - zdjęcie Chaza Gjedde) ? :wink:

_________________
Obrazek


           
Post 4 lip 2007, o 10:49
 
Weteran
Weteran
Avatar użytkownika

Dołączył: 2 maja 2003, o 09:59
Skąd: Stadion Stali :)
Posty: 3438

Zobacz profil 
W profilu masz takie cos jak podpis.W miejsce podpisu wpisujesz [img]adres%20jakiegos%20zdjecia[/img], pozniej klikasz wyslij i juz :wink:

_________________
Obrazek

Wyjazdy:
Sezon 2009 - Rybnik,
Sezon 2008 - Toruń, Zielona Góra, Tarnów, Krosno, Tarnów, Gdańsk
Sezon 2007 - Tarnów,Częstochowa,Wrocław, Wrocław GP (Leszno), Torun,Krosno MDMP,Leszno,Tarnów, Wrocław
Sezon 2006 -Tarnów,Rybnik,Krosno,Wrocław
Sezon 2005 - Krosno,Tarnów,Rybnik,Ostrów,Lublin
Sezon 2004 - Tarnów,Krosno,Lublin,Gniezno,Gorzów,Czestochowa
Sezon 2003 - Debrecen, Chorzów


           
Post 4 lip 2007, o 11:48
 
Uczestnik GP
Uczestnik GP
Avatar użytkownika

Dołączył: 6 sty 2007, o 12:06
Skąd: Rzeszów B4
Posty: 1916

Zobacz profil 
Wielkie dzięki NoBi :wink: Tylko teraz mam problem większy: Co tam wkleić? :roll: :roll: :roll: No ale to już mój problem :wink:

_________________
Obrazek


           
Post 23 lip 2007, o 14:53
 
Reprezentant kraju
Reprezentant kraju
Avatar użytkownika

Dołączył: 7 maja 2007, o 08:13
Skąd: Rzeszów, centrum
Posty: 743

Zobacz profil 
Jak mam ustawić godzinę w profilu? Ponieważ po zalogowaniu mam coś takiego: 070520079:40 - czyli datę i godzinę mojego dołączenia do forum :lol: ?

_________________
Prawdziwy kibic jest ze swoją drużyną bez względu na... prezesa:)


           
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Narzędzia



Skocz do:  

Uprawnienia

Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów



Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

Original style by phpBBservice.nl & New Design style by ZeNaNLi