Nie bądź tylko Gapiem. Weź aktywny udział w dyskusji i zarejestruj się już teraz. Rejestracja
Rozmowy o sporcie żużlowym
21 paź 2013, o 12:47
|
Re: Nicki "Power" Pedersen - Rzeszów 2013 |
|
Ritchie
|
Weteran |
 |
 |
Dołączył: 11 gru 2005, o 00:46 Skąd: Rz-ów => Wa-wa Posty: 3921
|
Staram się być obiektywny, jeśli chodzi o Nickiego, ale to co wypisujesz to chyba gorsze przegięcie od tego, co nadal i wciąż opowiadają w C+ nt. tego, jakim to Nicki jest bandytą. Swego czasu dyskutowałem tutaj z fanem Karola 'Kozaka' Barana i odpuściłem, więc w tym przypadku nie zamierzam już niczego udowadniać, a wszystko co miałem do napisania nt. Nickiego napisałem powyżej. Przypominam, że Nickiego wyszarpaliśmy Bydgoszczy (która poleciała z nami), bo zawodnik ten z zeszłorocznym KSMem, oczekiwaniami finansowymi i atmosferą, którą wokół siebie tworzy jest mocno dyskusyjnym pomysłem. Kluby walczące o coś więcej, niż utrzymanie zatrudnieniem Nickiego nie są i nie były zainteresowane. EDYTA: I jeszcze w uzupełnieniu - kolejny, co się nie zna: http://www.sportowefakty.pl/zuzel/39249 ... orszym-t/4
|
|
|
|
|
|
|
|
23 paź 2013, o 16:08
|
|
brzycho
|
Medalista GP |
 |
 |
|
Ritchie napisał(a): Swego czasu dyskutowałem tutaj z fanem Karola 'Kozaka' Barana i odpuściłem Jak można nazywać dyskusją coś, co polegało na tym, że próbowałem wytłumaczyć ci znaczenie słowa "kozak"? Jeśli dobrze pamiętam, to ta "dyskusja" zakończyła się w momencie, gdy kozakiem nazwałeś Hampela (do dziś krwawią mi oczy po przeczytaniu takiego absurdu). sln napisał(a): Marność panie Pedersen, marność. Zabawnie wyglądał dziś przeraźliwie wolny Duńczyk i tak próbujący wozić rywali po deskach. Nawet Blondyna zrobił go jak chciał. O sytuacji z Kłapouchym już nie wspominając. Przypomnieć w tym momencie należy też bieg z IME, gdzie jechał z Walaskiem i na I wirażu pojechał z nim jak totalnym ogórem (nie mylić z Jędrzejakiem, wiadomo). Oczywiście Grzesiu (nie Grzegorz) po biegu wielkie pretensje, bo wiadomo, że NO NIE MOSZNA TAK JEŚCIĆ!!!1111jeden Ritchie napisał(a): Nie piszę tego, żeby wskazywać Nickiego jako głównego winowajcę spadku, ale jako współwinowajcę w zbliżonym stopniu do Okonia, Pavlica, Lamparta i całej reszty (poza Grzesiem) ;) NO PEWNIE. Bo już odbijając od absencji Pedersena w którychś tam meczach, to dwa NAJWAŻNIEJSZE mecze sezonu SPARTOLIŁ WALASEK, który w meczu z Zieloną Górą na OSTATNIM WIRAŻU sam z siebie ZGASIŁ SOBIE SILNIK. Teraz weź i znajdź mi jakiegokolwiek innego zawodnika, który odj*bał kiedykolwiek taką akcję. No chyba jedynie jakiś szkółkowicz, albo typ świeżo po otrzymaniu licencji. A tu gość, dla którego był to 21 sezon ligowy w karierze robi coś takiego W TAKIM MECZU, PRZY TAKIEJ SYTUACJI W TABELI. Przypominam również o DECYDUJĄCYM meczu w Bydgoszczy, gdzie Grzesiu, który jeździł tam przez dwa sezony, robi 8 punktów w 6 startach, przy 14 (w 5 oczywiście - z litości nie wspominam o genialnej taktyce i braku szóstego startu nura) Pedersena. Napiszę więc raz jeszcze. Wyciągnijcie co niektórzy język z dupy <kreśli>Walaska</kreśli> Grzesia, bo przez to lizanko nie widzicie co się dzieje dookoła.
|
23 paź 2013, o 21:06
|
|
Jasiek
|
Legenda |
 |
 |
|
Chcecie szukac winnych, to popatrzcie na postawe w tych decydujacych meczach (w Bydgoszczy, u siebie z ZG i we Wroclawiu) Okoniewskiego, Pavlica, Lamparta, a winnych znajdziecie. Okon pojechal w jednym z tych meczow na porzadnym poziomie i tyle mozna o tej trojce dobrego powiedziec.
_________________ Regards from Sydney Jasiek vel. Dom J.
"We all change. When you think about it, we're all different people, all through our lives. And that's ok, that's good. You've gotta keep moving. So long as you remember all the people that you used to be" - Dr Who, "The Time of the Doctor"
|
|
|
|
24 paź 2013, o 08:40
|
|
Ritchie
|
Weteran |
 |
 |
Dołączył: 11 gru 2005, o 00:46 Skąd: Rz-ów => Wa-wa Posty: 3921
|
Jeśli popatrzymy na zawodników przez pryzmat oczekiwań im stawianych przed sezonem (i zużytego KSMu), to Nicki nie wypełnił tych oczekiwań w stopniu +/- równym Okoniowi i Pavlicovi (nikt rozsądny nie miał jakichkolwiek oczekiwań wobec Lamparta). Pedersen, jako jedyny zawodnik w nowoczesnej historii speedwaya systematycznie OLEWAŁ klub w Polsce i wybierał starty w GP, co skończyło się bardzo kiepsko, bo w GP niczego nie zwojował, a drużyna poleciała z ligi. ŻADEN zawodnik w innym klubie nie pozwolił sobie na takie postępowanie. A jeśli czepiamy się pojedynczych biegów, to gdyby Nicki nie dał się objechać jak pizd@ Troyowi we Wrocławiu (lub chociaż wykonał nurka), to byśmy się utrzymali (GRZESIU ten bieg wygrał)  Reasumując, nie ma jednego powodu spadku - zapi@przyli wszyscy, z trenerem i prezesem włącznie i suma tych zapi@przeń złożyła się na spadek. Nicki Pedersen dołożył do tego swoją cegiełkę 
|
|
|
|
24 paź 2013, o 13:39
|
|
brzycho
|
Medalista GP |
 |
 |
|
Ritchie napisał(a): Reasumując, nie ma jednego powodu spadku - zapi@przyli wszyscy No i z tym się mogę zgodzić, a nie: Ritchie napisał(a): Nie piszę tego, żeby wskazywać Nickiego jako głównego winowajcę spadku, ale jako współwinowajcę w zbliżonym stopniu do Okonia, Pavlica, Lamparta i całej reszty (poza Grzesiem)  bo wtedy beka.
12 lis 2013, o 22:47
|
|
Robi
|
Weteran |
 |
 |
|
dziwota. Nicki Pedersen tak szkalowany na syfach jest wybrany do "5" najlepszych ligowcow w sezonie 2013  wytlumaczy mi to ktos?  czy dalej bedzie jak te owce?
_________________ NICKI PEDERSEN = STAL RZESZÓW 2006-2007!!! FAREWELL NICKI Slovenian Speedway GP Final 2006 - Nicki Pedersen!!!
|
|