Nie bądź tylko Gapiem. Weź aktywny udział w dyskusji i zarejestruj się już teraz. Rejestracja

Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 295, 296, 297, 298, 299

Odpowiedz w temacie

Polska polityka

Luźne rozmowy na luźne tematy

Opcje      Szukaj
Post 19 lis 2023, o 16:56
 Re: Polska polityka
Medalista GP
Medalista GP

Cytuj:
Najpierw trzeba było posprzątać gnój po Możejkach powstały za rządu PiS

i 8 lat to zajelo tym fachowcom :hahaha: mozasz pisac co chcesz i czarowac zeczywistosc , o to chodzilo by orlen za mocny nie byl , ktos niezle zarabial na tych tysiacach litrow lewego paliwa co wjezdzalo do polski

Cytuj:
Kolejne samorządy bez żadnych konsultacji społecznych będą przepychać strefy czystego transportu.

nanterre ( miasto od lat rzadzone przez komunistow ) normalna droga przez miasto , 2 pasy w jedna , 2 pasy w druga , nagle zamyka sie jeden pas i robi sie z niego sciezke rowerowa . rowerami i tak tam praktycznie nikt nie jezdzi za to auta stoja w dwa razy wiekszych korkach , spalajac 2 razy wiecej paliwa i jest ok , najlepsze jest to ze autobusy tez stoja w tych korkach , tu co2 sie nie liczy ale zapal sobie weglem w piecu :D

Chcemy dialogu z Rosją, taką jaka ona jest !!!

http://www.youtube.com/watch?v=5DxhXflwC8I

OSTAFA NIE CZYTAM

Post 19 lis 2023, o 23:35
Uczestnik GP
Uczestnik GP

karolcia napisał(a):
weslake napisał(a):
Zestawianie ze sobą faktów nieporównywalnych w celu poparcia jakiejś tezy jest błędem logicznym! Świadczy o błędnej metodologii wynikającej z głupoty lub świadomej manipulacji. Jedno i drugie źle świadczy o autorze takiego zestawienia...
Opierając się na powyższym, teraz pomyśl do czego prowadziłby ten wywód pseudologiczny, gdyby informacja o głosach w zakładach psychiatrycznych była pierwsza, zaś o wynikach PO w ZK - odpowiedzią na nią.

Kolejność jest nieistotna, skoro samo zestawianie jest nielogiczne chyba, że ktoś chce udowodnić zmanipulowaną tezę. Jednakże takie wnioskowanie jest wadliwe.

Post 20 lis 2023, o 23:43
Medalista GP
Medalista GP

kamyk napisał(a):
Pięknie to powoli przechodzi.
Kolejne samorządy bez żadnych konsultacji społecznych będą przepychać strefy czystego transportu.
W Krakowie zaskarżyli do sądu. Żeby to jeszcze auta były rzeczywiście tak odpowiedzialne za zanieczyszczone powietrze...
FIS napisał(a):
i 8 lat to zajelo tym fachowcom :hahaha: mozasz pisac co chcesz i czarowac zeczywistosc , o to chodzilo by orlen za mocny nie byl , ktos niezle zarabial na tych tysiacach litrow lewego paliwa co wjezdzalo do polski
Gdzie ci tak powiedzieli? Parę lat zajęło, poza tym przez kilka lat amortyzowano stratę, co księgowo zaniżało wynik finansowy. Cysterny wjeżdżały z lewym paliwem :) Tak tak, już Morawiecki przed wyborami zaczął wyliczać ile to cystern wjechało - jak policzono to się okazało że ponad połowa sprzedaży na Orlenie musiała być z tych lewych cystern i co ciekawe różnicy nie odnotowano kiedy PiS przejął Orlen. Czyli co, Obajtek też handlował lewymi cysternami :mrgreen:
FIS napisał(a):
nanterre ( miasto od lat rzadzone przez komunistow ) normalna droga przez miasto , 2 pasy w jedna , 2 pasy w druga , nagle zamyka sie jeden pas i robi sie z niego sciezke rowerowa . rowerami i tak tam praktycznie nikt nie jezdzi za to auta stoja w dwa razy wiekszych korkach , spalajac 2 razy wiecej paliwa i jest ok
Debilizm.

Post 22 lis 2023, o 01:38
Legenda
Legenda

https://x.com/SUPERWIZJER_TVN/status/17 ... 13634?s=20

https://tvn24.pl/go/programy,7/superwiz ... 58,1211018

muhahaa.

Już się zaczyna wybielanie złodziei.

Kruk krukowi oka nie wykole.

Jaka ona biedna. Ofiara towarzyskiego układu xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

W zwartym ordynku staje do walki łże elita.

Paradne :lol:

PS. Udało się obejrzeć ten materiał. Miała pecha "biedna" pani Habało...gdyby to jej koledzy dalej rządzili, pewnie by się udał numer na Sawicką. Niestety proces trafił na złe czasy.

Nawiasem mówiąc to niezła kłótnia w rodzinie. Wojtunik zdaje się chciał ją nastraszyć bo się razem z panem Niezgodą nie dzieli korzyściami. Wyciszyło by się sprawę poźniej, ale zmieniła się władza...

No ale tym materiałem jej przypominają, że o niej nie zapomnieli i jak bęzie grzeczna może jeszcze wrócić do łąsk :wink:

https://www.youtube.com/watch?v=hnxX-li ... yczekUwagi

Post 22 lis 2023, o 13:06
Medalista GP
Medalista GP

Morawiecki jest w stanie wszystko obiecać, byle tylko nie oderwali go od żłobu. Nawet już in vitro obiecuje :wysmiewacz:
Agent Tomek sypie. Wie, że aby zostać świadkiem koronnym to przede wszystkim trzeba być szybszym niż dawni koledzy :D Oj, Kamiński i Wąsik to raczej teraz słabo śpią po nocach. Dorotka Kania też chyba już z lekka drży, bynajmniej nie z podniecenia :biggrin:

Niemniej jednak wszystkich przebiła wyjątkowej urody idiotka, kuratorka Barbara Nowak. Jej opowieści jak to polska nauczycielka przedszkolna ze Szwecji widziała, jak przedszkolanka bierze chłopców do osobnego intymnego pokoju i ich masturbuje to jest co najmniej hit kwartału :mrgreen:

Post 22 lis 2023, o 21:26
Reprezentant kraju
Reprezentant kraju

Ponoć kilku europosłów jawnie zagłosowało w PE wbrew polskim interesom. Zgaduje że to pewnie Cimoszka, Róża, Belka i inne pozostałości po PPR i Gwardii Ludowej.
Choć postawiłbym duże pieniądze na to, że połowa widzów tvn zrobiłaby tak samo. Pewnie nasz Liwer też.

Protest polskich kierowców przemilczany w mediach zarówno karolci jak i Kamila.

Karolcia i Liwer na sztandarach wypisane zarzuty wobec Sasina za wybory kopertowe i roztrwonienie 90 mln złotych. Pfizer domaga się od Polski 6 mld złotych. Usłyszę na tym forum krzyk oburzenia?

Post 23 lis 2023, o 19:56
Legenda
Legenda

Cytuj:
Pfizer domaga się od Polski 6 mld złotych. Usłyszę na tym forum krzyk oburzenia?

Raczej zdziwienia i usmiechu. Niby na jakiej podstawie maja te kase dostac?

Za to kase moga dostac ci, ktorym po szczepionce AstraZeneca zrobily sie zakrzepy

https://wydarzenia.interia.pl/raport-koronawirus-chiny/news-odszkodowania-po-szczepionce-przeciw-covid-19-beda-wyplaty,nId,7167124

A ten wpis Kai Godek bardzo mi sie spodobal: "Lwów powinien wrócić do Polski. Dostaliście go od ZSRR całkowicie bezpodstawnie"

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-awantura-o-lwow-odpowiedz-kai-godek-wywolala-burze,nId,7172995

It's ok to disagree with me. I cannot force you to be right

Post 28 lis 2023, o 11:02
Medalista GP
Medalista GP

Jasiek napisał(a):
A ten wpis Kai Godek bardzo mi sie spodobal: "Lwów powinien wrócić do Polski. Dostaliście go od ZSRR całkowicie bezpodstawnie"

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-awantura-o-lwow-odpowiedz-kai-godek-wywolala-burze,nId,7172995
Woda na młyn Putina, który mówi że "przypomni" Polsce komu zawdzięczamy ziemie odzyskane.

Kamil jak oceniasz skład rządu i jego perspektywy na najbliższe miesiące? Jestem zaskoczona nieobecnością niektórych osób.

Post 29 lis 2023, o 01:08
Legenda
Legenda

Cytuj:
Kamil jak oceniasz skład rządu i jego perspektywy na najbliższe miesiące? Jestem zaskoczona nieobecnością niektórych osób.

Widzę, że humorek trzyma.

Jak oceniasz zapowiadane uchwałami sejmu odwoływanie sędziów z Trybunału Konstytucyjnego, unieważnianie wyroków, odwoływanie sędziów z KRS? Politycy będą decydować kto jest sędzią a kto nie, będą unieważniać wyroki Sądów, odwoływać sędziów? :shock:

Szykuje się prawdziwy zamach na demokracje :wink:

Hej Kamyku. Pieknie się bawicie z postkomuną III RP i tęczową koalicją. W wielu sprawach ich jeszcze macie zamiar wspierać? Czy właściwie we wszystkich jak wskazał Maniek Banaś na taśmach?

Pięknie pięknie. Maski spadają. Kolejna rzekoma prawica lepsza od PIS, która na koniec sprowadza się do wspierania postkomuny III RP. Ileż już ich było w historii.

Za 4 lata będzie chyba już jasny wybór albo postkomuna III RP wraz z satelitami udającymi prawicowość czy trzecią drogę albo wolna Polska :)

Obrazek

Post 30 lis 2023, o 01:04
Medalista GP
Medalista GP

Kamil napisał(a):
Widzę, że humorek trzyma.
A jest jakiś powód do smutku, do płaczu i łez? Umarł ktoś?
Kamil napisał(a):
Jak oceniasz zapowiadane uchwałami sejmu odwoływanie sędziów z Trybunału Konstytucyjnego, unieważnianie wyroków, odwoływanie sędziów z KRS? Politycy będą decydować kto jest sędzią a kto nie, będą unieważniać wyroki Sądów, odwoływać sędziów? :shock:
Co ty pieprzysz kolego sympatyczny? Nie słyszałam aby premier Mateusz Morawiecki coś takiego zapowiadał.
Kamil napisał(a):
Szykuje się prawdziwy zamach na demokracje :wink:
Przez 8 lat PiS miał w dupie konstytucję i prawo, na zarzuty w tej kwestii twoja odpowiedź była jedna: wygrajcie sobie wybory. W czym właściwie jest teraz problem? :)
Kamil napisał(a):
Za 4 lata będzie chyba już jasny wybór albo postkomuna III RP wraz z satelitami udającymi prawicowość czy trzecią drogę albo wolna Polska :)
Ta postkomuna to oczywiście PiS z satelitami udającymi prawicowość w postaci Solidarnej czy tam Suwerennej Polski i Partii Republikańskiej spasionego Bielana? Przecudnie ich scharakteryzowałeś, trafiłeś idealnie w punkt! :D

Post 1 gru 2023, o 00:31
Legenda
Legenda

Cytuj:
Przez 8 lat PiS miał w dupie konstytucję i prawo, na zarzuty w tej kwestii twoja odpowiedź była jedna: wygrajcie sobie wybory. W czym właściwie jest teraz problem? :)

Ja coś takiego pisałem? Niby kiedy? xD

Nie powtarzaj słów Je Wcz Jarosława Kaczyńskiego bo to on ich użył właśnie na wasze pieprzenie w latach 07-15.

Tymczasem co tam panie w polityce? Jeszcze nie zaczęli rządzić a już mamy afery? :lol:

Komisja Europejska uruchamia KPO na zieloną energię czyli na kupno niemieckich wiatraków dla ratowania bankrutującego Siemensa. I partia Szymusia Hołowni składa ustawę wiatrakową umożliwiająca nawet wywłaszczenia ludzi pod budowę wiatraków? Pisaną przez lobbystów z branży wiatrakowej?

Ja cie nie mogę.

No ja zaskoczony. Kto by się spodziewał :lol:

Po 8 latach wyimaginowanych afer( Karolcia na pewno słyszała o podtrzymaniu przez Sędziego z Justitycuji tzw. legalnego powołanego przez 2015 rokiem postanowienia prokuratury o odmowie wszczęcia śledztwa w sprawie wyborów kopertowych?), czas na poważne :wink:

Co tam dalej? A drastyczny spadek akcji Orlenu w związku z zapowiedziami drastycznych obciążeń dla społki przez tęczowej koalicje. Kiedy prywatyzacja bo przecież nie będziemy utrzymywać spólki, która nie przynosi zysków... :wow:

Obrazek

Co za przypadek...

Ale że Niemckim firmom będzie dobrze w Polsce za czasów rządu Tuska. NIE NO NIE WIERZE, NIEMOŻLIWE... :shock:

Dodajmy do tego kolejna ustawę partii Szymusia Hołowni ograniczająca mocno wakacje kredytowe dla zwykłych ludzi, bo przecież banki mają ledwie 125% zysków i mamy komplet.

No żodyn, żodyn się nie spodziewał.

Mówiłem, że będzie śmieszne. Gówniarze "z jagodna" poznają prawdziwą politykę miłości. A wobec tych starszych trudno ich nazwać inaczej niż debillami którzy kupili znowu Tuska mam kopalnie beki.

Szkoda tylko Polski :wink:

Post 1 gru 2023, o 06:17
Medalista GP
Medalista GP

Nie wiem bo nie oglądam telewizji ale na FB coś mi się rzuciło w oczy że zabierają 0 pit dla młodych, prawda to? :D

OSTAFA NIE CZYTAM

Post 1 gru 2023, o 07:23
Solidny ligowiec
Solidny ligowiec

O dobrze Kamilu, że wspomniałeś o akcjach Orlenu, których kurs podskoczył o ponad 8 procent w dniu 16.10.2023 w związku z informacją o wygranych wyborach przez koalicję. Podobnie jak cały WIG20 wzrósł od 13 październik o ponad 13 procent.

No żodyn, żodyn się nie spodziewał.

farmazony sadzi swoje!

Post 2 gru 2023, o 12:50
Medalista GP
Medalista GP

FIS napisał(a):
Nie wiem bo nie oglądam telewizji ale na FB coś mi się rzuciło w oczy że zabierają 0 pit dla młodych, prawda to? :D
Od kiedy to nie patrzysz na TVPiS? :)
Nigdzie tego nie było, nie widziałam na żadnych profilach PiS. Pewnie obracasz się na fejsie w gronie pisowskich degeneratów ;)
Kamil napisał(a):
Ja coś takiego pisałem? Niby kiedy? xD
Skleroza nie boli, coś za dużo masełka żresz. Nie chce mi się szukać tych postów co ich już nie pamiętasz.
Kamil napisał(a):
Tymczasem co tam panie w polityce? Jeszcze nie zaczęli rządzić a już mamy afery? :lol:
Taka afera i podniecenie jakbyś na gołą babę popatrzył sobie przez szybę.
Kamil napisał(a):
Co tam dalej? A drastyczny spadek akcji Orlenu w związku z zapowiedziami drastycznych obciążeń dla społki przez tęczowej koalicje. Kiedy prywatyzacja bo przecież nie będziemy utrzymywać spólki, która nie przynosi zysków... :wow:
Raz spada, raz rośnie. jakiś problem? Co najwyżej możliwe podejrzenie manipulacji kursem bądź wykorzystanie informacji.
Kamil napisał(a):
Dodajmy do tego kolejna ustawę partii Szymusia Hołowni ograniczająca mocno wakacje kredytowe dla zwykłych ludzi, bo przecież banki mają ledwie 125% zysków i mamy komplet.
My mamy klauna Glapińskiego, strefa euro ma euro. Jak myślisz kto ma 3 razy mniejsze stopy procentowe i nie potrzebuje wakacji kredytowych?

Post 3 gru 2023, o 11:28
Medalista GP
Medalista GP

to tak przypadkiem :D

Obrazek

lex siemens :D

Obrazek

Cytuj:
Miejsce jest, niech kaczor zgłosi kogoś uczciwego, a nie babę co powinna siedzieć. Jakiś problem ze znalezieniem takiej osoby?

teraz pp AD powinien zrobic tak samo z nominacja tuska na premiera , nie bo nie , macie 260 poslow to sobie znajdzcie kogos innego :hahaha:

ps. :D

Obrazek

OSTAFA NIE CZYTAM

Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5975 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 295, 296, 297, 298, 299