Nie bądź tylko Gapiem. Weź aktywny udział w dyskusji i zarejestruj się już teraz. Rejestracja
Luźne rozmowy na luźne tematy
19 lis 2023, o 16:56
|
|
FIS
|
Medalista GP |
 |
 |
Dołączył: 23 kwi 2006, o 14:29 Skąd: przybyszówka Posty: 2636
|
Cytuj: Najpierw trzeba było posprzątać gnój po Możejkach powstały za rządu PiS i 8 lat to zajelo tym fachowcom  mozasz pisac co chcesz i czarowac zeczywistosc , o to chodzilo by orlen za mocny nie byl , ktos niezle zarabial na tych tysiacach litrow lewego paliwa co wjezdzalo do polski Cytuj: Kolejne samorządy bez żadnych konsultacji społecznych będą przepychać strefy czystego transportu. nanterre ( miasto od lat rzadzone przez komunistow ) normalna droga przez miasto , 2 pasy w jedna , 2 pasy w druga , nagle zamyka sie jeden pas i robi sie z niego sciezke rowerowa . rowerami i tak tam praktycznie nikt nie jezdzi za to auta stoja w dwa razy wiekszych korkach , spalajac 2 razy wiecej paliwa i jest ok , najlepsze jest to ze autobusy tez stoja w tych korkach , tu co2 sie nie liczy ale zapal sobie weglem w piecu 
_________________ "
Chcemy dialogu z Rosją, taką jaka ona jest !!!
http://www.youtube.com/watch?v=5DxhXflwC8I
OSTAFA NIE CZYTAM
|
|
|
|
19 lis 2023, o 23:35
|
|
weslake
|
Uczestnik GP |
 |
 |
Dołączył: 5 sie 2003, o 14:17 Skąd: Polska,Rzeszów, Posty: 1203
|
karolcia napisał(a): weslake napisał(a): Zestawianie ze sobą faktów nieporównywalnych w celu poparcia jakiejś tezy jest błędem logicznym! Świadczy o błędnej metodologii wynikającej z głupoty lub świadomej manipulacji. Jedno i drugie źle świadczy o autorze takiego zestawienia... Opierając się na powyższym, teraz pomyśl do czego prowadziłby ten wywód pseudologiczny, gdyby informacja o głosach w zakładach psychiatrycznych była pierwsza, zaś o wynikach PO w ZK - odpowiedzią na nią. Kolejność jest nieistotna, skoro samo zestawianie jest nielogiczne chyba, że ktoś chce udowodnić zmanipulowaną tezę. Jednakże takie wnioskowanie jest wadliwe.
_________________ Gauleiter powrócił... Dlaczego w tym czasie? Bo ten kto chce batożyć z zewnątrz będzie miał wsparcie z wewnątrz....
|
|
|
|
20 lis 2023, o 23:43
|
|
karolcia
|
Medalista GP |
 |
 |
Dołączył: 19 kwi 2003, o 23:24 Skąd: z Rzeszowa, ze Stali Posty: 2159
|
kamyk napisał(a): Pięknie to powoli przechodzi. Kolejne samorządy bez żadnych konsultacji społecznych będą przepychać strefy czystego transportu. W Krakowie zaskarżyli do sądu. Żeby to jeszcze auta były rzeczywiście tak odpowiedzialne za zanieczyszczone powietrze... FIS napisał(a): i 8 lat to zajelo tym fachowcom  mozasz pisac co chcesz i czarowac zeczywistosc , o to chodzilo by orlen za mocny nie byl , ktos niezle zarabial na tych tysiacach litrow lewego paliwa co wjezdzalo do polski Gdzie ci tak powiedzieli? Parę lat zajęło, poza tym przez kilka lat amortyzowano stratę, co księgowo zaniżało wynik finansowy. Cysterny wjeżdżały z lewym paliwem  Tak tak, już Morawiecki przed wyborami zaczął wyliczać ile to cystern wjechało - jak policzono to się okazało że ponad połowa sprzedaży na Orlenie musiała być z tych lewych cystern i co ciekawe różnicy nie odnotowano kiedy PiS przejął Orlen. Czyli co, Obajtek też handlował lewymi cysternami FIS napisał(a): nanterre ( miasto od lat rzadzone przez komunistow ) normalna droga przez miasto , 2 pasy w jedna , 2 pasy w druga , nagle zamyka sie jeden pas i robi sie z niego sciezke rowerowa . rowerami i tak tam praktycznie nikt nie jezdzi za to auta stoja w dwa razy wiekszych korkach , spalajac 2 razy wiecej paliwa i jest ok Debilizm.
_________________ Marsz marsz Dąbrowski, z ziemi polskiej do Wolski
|
|
|
|
22 lis 2023, o 01:38
|
|
Kamil
|
Legenda |
 |
|
https://x.com/SUPERWIZJER_TVN/status/17 ... 13634?s=20https://tvn24.pl/go/programy,7/superwiz ... 58,1211018 muhahaa. Już się zaczyna wybielanie złodziei. Kruk krukowi oka nie wykole. Jaka ona biedna. Ofiara towarzyskiego układu xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD W zwartym ordynku staje do walki łże elita. Paradne PS. Udało się obejrzeć ten materiał. Miała pecha "biedna" pani Habało...gdyby to jej koledzy dalej rządzili, pewnie by się udał numer na Sawicką. Niestety proces trafił na złe czasy. Nawiasem mówiąc to niezła kłótnia w rodzinie. Wojtunik zdaje się chciał ją nastraszyć bo się razem z panem Niezgodą nie dzieli korzyściami. Wyciszyło by się sprawę poźniej, ale zmieniła się władza... No ale tym materiałem jej przypominają, że o niej nie zapomnieli i jak bęzie grzeczna może jeszcze wrócić do łąsk 

https://www.youtube.com/watch?v=hnxX-li ... yczekUwagi
|
|
|
|
22 lis 2023, o 13:06
|
|
karolcia
|
Medalista GP |
 |
 |
|
Morawiecki jest w stanie wszystko obiecać, byle tylko nie oderwali go od żłobu. Nawet już in vitro obiecuje Agent Tomek sypie. Wie, że aby zostać świadkiem koronnym to przede wszystkim trzeba być szybszym niż dawni koledzy  Oj, Kamiński i Wąsik to raczej teraz słabo śpią po nocach. Dorotka Kania też chyba już z lekka drży, bynajmniej nie z podniecenia Niemniej jednak wszystkich przebiła wyjątkowej urody idiotka, kuratorka Barbara Nowak. Jej opowieści jak to polska nauczycielka przedszkolna ze Szwecji widziała, jak przedszkolanka bierze chłopców do osobnego intymnego pokoju i ich masturbuje to jest co najmniej hit kwartału 
|
|
23 lis 2023, o 19:56
|
|
Jasiek
|
Legenda |
 |
 |
|
|
|
|
28 lis 2023, o 11:02
|
|
karolcia
|
Medalista GP |
 |
 |
|
Jasiek napisał(a): A ten wpis Kai Godek bardzo mi sie spodobal: "Lwów powinien wrócić do Polski. Dostaliście go od ZSRR całkowicie bezpodstawnie" https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-awantura-o-lwow-odpowiedz-kai-godek-wywolala-burze,nId,7172995Woda na młyn Putina, który mówi że "przypomni" Polsce komu zawdzięczamy ziemie odzyskane. Kamil jak oceniasz skład rządu i jego perspektywy na najbliższe miesiące? Jestem zaskoczona nieobecnością niektórych osób.
|
|
|
|
29 lis 2023, o 01:08
|
|
Kamil
|
Legenda |
 |
|
Cytuj: Kamil jak oceniasz skład rządu i jego perspektywy na najbliższe miesiące? Jestem zaskoczona nieobecnością niektórych osób. Widzę, że humorek trzyma. Jak oceniasz zapowiadane uchwałami sejmu odwoływanie sędziów z Trybunału Konstytucyjnego, unieważnianie wyroków, odwoływanie sędziów z KRS? Politycy będą decydować kto jest sędzią a kto nie, będą unieważniać wyroki Sądów, odwoływać sędziów? Szykuje się prawdziwy zamach na demokracje Hej Kamyku. Pieknie się bawicie z postkomuną III RP i tęczową koalicją. W wielu sprawach ich jeszcze macie zamiar wspierać? Czy właściwie we wszystkich jak wskazał Maniek Banaś na taśmach? Pięknie pięknie. Maski spadają. Kolejna rzekoma prawica lepsza od PIS, która na koniec sprowadza się do wspierania postkomuny III RP. Ileż już ich było w historii. Za 4 lata będzie chyba już jasny wybór albo postkomuna III RP wraz z satelitami udającymi prawicowość czy trzecią drogę albo wolna Polska  

|
|
|
|
30 lis 2023, o 01:04
|
|
karolcia
|
Medalista GP |
 |
 |
|
Kamil napisał(a): Widzę, że humorek trzyma. A jest jakiś powód do smutku, do płaczu i łez? Umarł ktoś? Kamil napisał(a): Jak oceniasz zapowiadane uchwałami sejmu odwoływanie sędziów z Trybunału Konstytucyjnego, unieważnianie wyroków, odwoływanie sędziów z KRS? Politycy będą decydować kto jest sędzią a kto nie, będą unieważniać wyroki Sądów, odwoływać sędziów? Co ty pieprzysz kolego sympatyczny? Nie słyszałam aby premier Mateusz Morawiecki coś takiego zapowiadał. Kamil napisał(a): Szykuje się prawdziwy zamach na demokracje Przez 8 lat PiS miał w dupie konstytucję i prawo, na zarzuty w tej kwestii twoja odpowiedź była jedna: wygrajcie sobie wybory. W czym właściwie jest teraz problem?  Kamil napisał(a): Za 4 lata będzie chyba już jasny wybór albo postkomuna III RP wraz z satelitami udającymi prawicowość czy trzecią drogę albo wolna Polska  Ta postkomuna to oczywiście PiS z satelitami udającymi prawicowość w postaci Solidarnej czy tam Suwerennej Polski i Partii Republikańskiej spasionego Bielana? Przecudnie ich scharakteryzowałeś, trafiłeś idealnie w punkt! 
|
|
|
|
1 gru 2023, o 00:31
|
|
Kamil
|
Legenda |
 |
|
Cytuj: Przez 8 lat PiS miał w dupie konstytucję i prawo, na zarzuty w tej kwestii twoja odpowiedź była jedna: wygrajcie sobie wybory. W czym właściwie jest teraz problem?  Ja coś takiego pisałem? Niby kiedy? xD Nie powtarzaj słów Je Wcz Jarosława Kaczyńskiego bo to on ich użył właśnie na wasze pieprzenie w latach 07-15. Tymczasem co tam panie w polityce? Jeszcze nie zaczęli rządzić a już mamy afery? Komisja Europejska uruchamia KPO na zieloną energię czyli na kupno niemieckich wiatraków dla ratowania bankrutującego Siemensa. I partia Szymusia Hołowni składa ustawę wiatrakową umożliwiająca nawet wywłaszczenia ludzi pod budowę wiatraków? Pisaną przez lobbystów z branży wiatrakowej? Ja cie nie mogę. No ja zaskoczony. Kto by się spodziewał Po 8 latach wyimaginowanych afer( Karolcia na pewno słyszała o podtrzymaniu przez Sędziego z Justitycuji tzw. legalnego powołanego przez 2015 rokiem postanowienia prokuratury o odmowie wszczęcia śledztwa w sprawie wyborów kopertowych?), czas na poważne Co tam dalej? A drastyczny spadek akcji Orlenu w związku z zapowiedziami drastycznych obciążeń dla społki przez tęczowej koalicje. Kiedy prywatyzacja bo przecież nie będziemy utrzymywać spólki, która nie przynosi zysków... Co za przypadek... Ale że Niemckim firmom będzie dobrze w Polsce za czasów rządu Tuska. NIE NO NIE WIERZE, NIEMOŻLIWE... Dodajmy do tego kolejna ustawę partii Szymusia Hołowni ograniczająca mocno wakacje kredytowe dla zwykłych ludzi, bo przecież banki mają ledwie 125% zysków i mamy komplet. No żodyn, żodyn się nie spodziewał. Mówiłem, że będzie śmieszne. Gówniarze "z jagodna" poznają prawdziwą politykę miłości. A wobec tych starszych trudno ich nazwać inaczej niż debillami którzy kupili znowu Tuska mam kopalnie beki. Szkoda tylko Polski 

|
|
|
|
|
|
|
|
2 gru 2023, o 12:50
|
|
karolcia
|
Medalista GP |
 |
 |
|
FIS napisał(a): Nie wiem bo nie oglądam telewizji ale na FB coś mi się rzuciło w oczy że zabierają 0 pit dla młodych, prawda to?  Od kiedy to nie patrzysz na TVPiS?  Nigdzie tego nie było, nie widziałam na żadnych profilach PiS. Pewnie obracasz się na fejsie w gronie pisowskich degeneratów  Kamil napisał(a): Ja coś takiego pisałem? Niby kiedy? xD Skleroza nie boli, coś za dużo masełka żresz. Nie chce mi się szukać tych postów co ich już nie pamiętasz. Kamil napisał(a): Tymczasem co tam panie w polityce? Jeszcze nie zaczęli rządzić a już mamy afery? Taka afera i podniecenie jakbyś na gołą babę popatrzył sobie przez szybę. Kamil napisał(a): Co tam dalej? A drastyczny spadek akcji Orlenu w związku z zapowiedziami drastycznych obciążeń dla społki przez tęczowej koalicje. Kiedy prywatyzacja bo przecież nie będziemy utrzymywać spólki, która nie przynosi zysków... Raz spada, raz rośnie. jakiś problem? Co najwyżej możliwe podejrzenie manipulacji kursem bądź wykorzystanie informacji. Kamil napisał(a): Dodajmy do tego kolejna ustawę partii Szymusia Hołowni ograniczająca mocno wakacje kredytowe dla zwykłych ludzi, bo przecież banki mają ledwie 125% zysków i mamy komplet. My mamy klauna Glapińskiego, strefa euro ma euro. Jak myślisz kto ma 3 razy mniejsze stopy procentowe i nie potrzebuje wakacji kredytowych?
|
|
|
|