Nie bądź tylko Gapiem. Weź aktywny udział w dyskusji i zarejestruj się już teraz. Rejestracja

Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Następna strona

Odpowiedz w temacie

Media: Prasa, komputery, telewizja itp.


Luźne rozmowy na luźne tematy

Opcje      Szukaj
Post 3 wrz 2007, o 18:16
 Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Danish Power!
Danish Power!
Avatar użytkownika

Dołączył: 30 sty 2003, o 11:44
Skąd: Danishlandia
Posty: 9272

Zobacz profil 
Kiedys taki temat istnial, ale zniknal wiec zakladam ponownie, poniewaz mam pewien problem.

Chodzi o programy pocztowe. Kiedys korzystalem z Outlooka, ale mialem z nim spore problemy (nie moglem wyslac maili powyzej 1 mb) i przeszedlem na Thunderbirda. Wszystko elegancko chodzi, tylko mam jeden maly problem. Gdy wysylam maila z zalacznikiem to u odbiorcy te zalaczniki pojawiaja sie w tresci maila. Jest to szczegolnie uciazliwe, gdy wysylam np. duzych rozmiarow zdjecia. Ktos wiec jak rozwiazac ten problem?

_________________
"Jeżeli masz wszystko pod kontrolą, to znaczy ze jedziesz zbyt wolno."

Obrazek


           
Post 3 wrz 2007, o 18:27
 
Junior
Junior

Dołączył: 26 wrz 2005, o 09:47
Skąd: spod piramidy
Posty: 217

Zobacz profil 
Nie uzywam programow do poczty, ale jedno przychodzi mi do glowy, moze domyslnie TB tworzy wiadomosc w HTML, sprobuj poszukac, jakiegos guzika czy cos, zeby wysylal jako zwykly Text.


           
Post 6 wrz 2007, o 16:36
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Medalista GP
Medalista GP
Avatar użytkownika

Dołączył: 1 sie 2004, o 13:43
Skąd: Dampf Kraft Wagen
Posty: 2285

Zobacz profil 
Witam!

Panowie - poszukuję jakiegoś narzędzia, do konwersji popularnych formatów plików dźwiękowych, do formatów z takimi rozszerzeniami jak: snd, au, aif, aifc. Jak Ktoś zna jakiś program który potrafi na takie pliki przemieniać, to bardzo proszę o informację!!!


Z góry - wielkie dzięki!!!


           
Post 7 wrz 2007, o 18:38
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Medalista GP
Medalista GP
Avatar użytkownika

Dołączył: 19 mar 2004, o 13:50
Skąd: Rzeszów
Posty: 2711

Zobacz profil 
mam wielka prosbe! i mam nadzieje ze ktos z Was bedzie mi mogl pomoc ;)

chodzi mi o to czy zna ktos z Was sposoby na unikanie i omijanie limitow na rapidshare? to dla mnie bardzo wazne.. czy jesli ktos zna sposoby moglby mi dac znac na gg - 7730716, albo tu napisac? z gory dzieki ;)

_________________
Obrazek


           
Post 7 wrz 2007, o 23:42
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Ligowy debiutant
Ligowy debiutant

Dołączył: 20 cze 2007, o 11:07
Posty: 51

Zobacz profil 
http://www.v7soft.net/download.htm

Hide IP

Działa pod IE i niestety jest to wersja trialowa ( 7 dni ).

Blackman sprawdź ten : http://www.download24.pl/plik,Audio_Con ... 0_185.html


           
Post 1 lis 2007, o 16:28
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Uczestnik GP
Uczestnik GP
Avatar użytkownika

Dołączył: 6 sty 2007, o 12:06
Skąd: Rzeszów B4/Glasgow
Posty: 1951

Zobacz profil 
Może to głupie ale... ponoć kto pyta, nie błądzi :lol: Chodzi mi o to że mam plik typu RAR a chciałbym go otworzyć za pomocą winap, lub i NIC :cry: Jeżeli daje na winap to wyświetla mi się panel, ale nie mogę pliku odpalić, może ktoś wie, co i jak?

_________________
Obrazek


           
Post 1 lis 2007, o 16:58
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Reprezentant kraju
Reprezentant kraju
Avatar użytkownika

Dołączył: 14 lis 2006, o 21:16
Skąd: Hetmanska 69
Posty: 891

Zobacz profil 
Jak masz pliczek typu .rar to pasowałoby go rozpakować, polecam ściagnąc program WINRAR. Jak sobie go zainstalujesz to napewno już sobie poradzisz, ponieważ program ma pare opcji. A jak nie to klikasz prawym na ten plik i dajesz: Rozpakuj do..., lub rozpakuj tutaj ;) I po sprawie, jak coś nie będziesz wiedział to pisz.

EDIT: Linka Ci tutaj nie będę podawał bo zaraz będą mnie ścigać :P

_________________
Obrazek E-Mail: MasterZKS@gmail.com
Obrazek GG: 1868860

Logitech G9 Gaming Mouse- 319 zł
Steel Series 4D - 69 zł.
Steel Sound 5Hv2 - 269 zl.
Bycie lou - bezcenne! :]


           
Post 1 lis 2007, o 17:32
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Uczestnik GP
Uczestnik GP
Avatar użytkownika

Dołączył: 6 sty 2007, o 12:06
Skąd: Rzeszów B4/Glasgow
Posty: 1951

Zobacz profil 
Ha! żeby to było takie proste :nie: daję prawym klawiszem i rozwija mi się ramka gdzie mam opcje:otwórz, otwórz za pomocą, wyślij, kopiuj itd. Gdybym miał:rozpakuj do - to chyba nie byłoby większego problemu :roll: ale tego programu poszukam - dzięki MasterZKS :peace:

EDIT: program mam ale... "każą" wprowadzić hasło do pliku :nie:

EDIT2 MastersZKS - jesteś dla mnie prawdziwym MASTER :peace: znalazłem hasło i jest cool :aniolek:

_________________
Obrazek


Ostatnio edytowano 1 lis 2007, o 18:15 przez navigator, łącznie edytowano 1 raz

           
Post 1 lis 2007, o 17:48
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Reprezentant kraju
Reprezentant kraju
Avatar użytkownika

Dołączył: 14 lis 2006, o 21:16
Skąd: Hetmanska 69
Posty: 891

Zobacz profil 
No Okey ;) Ale hasło jest na pliku, a nie na programie ;) Jak ściagałeś z jakiejś stronki to poniżej napewno jest podane ;P

_________________
Obrazek E-Mail: MasterZKS@gmail.com
Obrazek GG: 1868860

Logitech G9 Gaming Mouse- 319 zł
Steel Series 4D - 69 zł.
Steel Sound 5Hv2 - 269 zl.
Bycie lou - bezcenne! :]


           
Post 15 lis 2007, o 18:54
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Uczestnik GP
Uczestnik GP
Avatar użytkownika

Dołączył: 5 kwi 2003, o 09:29
Skąd: RzeszóW
Posty: 1312

Zobacz profil 
Moje pytanie brzmi odnośnie sprzętu komputerowego.

Czym rożni się Pamięć RAM DDR od DDR II

i która lepsza, bo patrząc na ceny DDR II za 1GB można w sklepie zapłacić już za około 80 zł,
natomiast za DDR 1GB cena jest dużo wyższa bo około 150zł.

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=2gFdiD6IuBA | Balinski Hampel / Kuciapa Watt


           
Post 15 lis 2007, o 22:26
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Junior
Junior

Dołączył: 26 wrz 2005, o 09:47
Skąd: spod piramidy
Posty: 217

Zobacz profil 
Cytuj:
Różnice DDR2 w stosunku do DDR [edytuj]
Moduły zasilane są napięciem 1,8 V, zamiast 2,5 V.
Układy terminujące zostały przeniesione z płyty głównej do wnętrza pamięci (ang. ODT, On Die Termination). Zapobiega to powstaniu błędów wskutek transmisji odbitych sygnałów.
DDR2 przesyła 4 bity w ciągu jednego taktu zegara (DDR tylko 2).
Podwojona prędkość układu wejścia/wyjścia (I/O) pozwala na obniżenie prędkości całego modułu bez zmniejszania jego przepustowości.
Liczba styków została zwiększona ze 184 do 240.
Wycięcia w płytce pamięci umieszczone są w różnych miejscach, w celu zapobiegnięcia podłączenia niewłaściwych kości.

http://www.tomshardware.pl/motherboard/ ... od-07.html
http://pclab.pl/art10470-22.html


           
Post 16 lis 2007, o 09:49
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Reprezentant kraju
Reprezentant kraju
Avatar użytkownika

Dołączył: 14 lis 2006, o 21:16
Skąd: Hetmanska 69
Posty: 891

Zobacz profil 
Czyli podsumowując:

- DDR 2 jest nowszym ramem i zapewne droższym
- DDR 2 jest szybszy od DDR

Aha, i taka uwaga ode mnie, jeśli chcesz kupić sobie 1 GB to polecam kupic sobie 512 x2 ;) Roznica nie duża ale komp lepiej chodzi.

_________________
Obrazek E-Mail: MasterZKS@gmail.com
Obrazek GG: 1868860

Logitech G9 Gaming Mouse- 319 zł
Steel Series 4D - 69 zł.
Steel Sound 5Hv2 - 269 zl.
Bycie lou - bezcenne! :]


           
Post 16 lis 2007, o 17:30
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Legenda
Legenda
Avatar użytkownika

Dołączył: 12 lis 2002, o 16:22
Posty: 4434

Zobacz profil 
MasterZKS napisał(a):
Czyli podsumowując:
- DDR 2 jest nowszym ramem i zapewne droższym

No własnie na odwrót. Jest nowszy i duzo tanszy. Raz, że jest tańszy i łatwiejszy w produkcji, a dwa że producenci zawyżają ceny DDR 1 by wymusić przechodzenie klientów na DDR 2. Podobnie dzieje się z kartami graficznymi na AGP i PCI Express. Te pierwsze są dużo droższe mimo że różnią się tylko złączem (jest starsze).


           
Post 18 lis 2007, o 10:38
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Junior
Junior
Avatar użytkownika

Dołączył: 24 gru 2006, o 13:47
Posty: 157

Zobacz profil 
http://proline.pl/?id=konfigurator&0:AM ... WL+138G+V2

to jest link do zestawu komputerowego, który stworzyłem na stronie firmy ProLine. Wiecie coś o tej firmie? A co myślicie o tym zestawie?


           
Post 19 lis 2007, o 11:07
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Medalista GP
Medalista GP
Avatar użytkownika

Dołączył: 19 mar 2004, o 16:20
Posty: 2233

Zobacz profil 
@micson
Sprawa cen DDR2 ma troszkę inne podłoże, aniżeli koszty produkcji. W momencie debiutu tych pamięci na rynku taktowane były zegarem 533MHz (efektywnie) i możliwa przepustowość na poziomie 8,5GB/s. Cały "myk' polegał na tym, że w tamtym czasie chipsety nie były w stanie obsługiwać takiego zakresu częstotliwości. W połączeniu z większymi, niż w przypadku pamięci DDR 'timingami' (opóźnieniami), wystąpiła sytuacja, w której sprzęt z pamięciami DDR2 zamiast dodać mocy obliczeniowej, działał wolniej, niż z DDR (efektywnie 400MHz).
Dlatego właśnie Intel po tym okresie dość znacznie podnosił częstotliwość magistral w swoich chipsetach oraz całkowicie porzucił architekturę NetBurst procków PIV na rzecz C2D. A że w magazynach jest spora ilość kości DDR2, więc i cena teraz jest przystępna.

_________________
Obrazek


           
Post 20 lis 2007, o 11:53
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Uczestnik GP
Uczestnik GP
Avatar użytkownika

Dołączył: 5 kwi 2003, o 09:29
Skąd: RzeszóW
Posty: 1312

Zobacz profil 
To co będzie lepiej wybrać ? DDR z taktowaniem 400 MHz czy DDR 2 z 667 MHz ?

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=2gFdiD6IuBA | Balinski Hampel / Kuciapa Watt


           
Post 20 lis 2007, o 17:39
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Legenda
Legenda
Avatar użytkownika

Dołączył: 12 lis 2002, o 16:22
Posty: 4434

Zobacz profil 
Zawsze i wszędzie lepiej wybrać DDR2. Ale czy płyta główna obsłuzy Ci oba rodzaje skoro masz taki dylemat? Bo oba typy pamięci wymagają RÓŻNYCH gniazd i nie są ze sobą kompatybilne.


           
Post 21 lis 2007, o 10:28
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Uczestnik GP
Uczestnik GP
Avatar użytkownika

Dołączył: 5 kwi 2003, o 09:29
Skąd: RzeszóW
Posty: 1312

Zobacz profil 
Wiem o tym i dlatego już wybrałem płytę z 4 gniazdami obsługującą DDR 2 i DDR 2 typu dual bo na starej tylko mogę mieć DDR.

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=2gFdiD6IuBA | Balinski Hampel / Kuciapa Watt


           
Post 21 lis 2007, o 10:48
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Medalista GP
Medalista GP
Avatar użytkownika

Dołączył: 19 mar 2004, o 16:20
Posty: 2233

Zobacz profil 
I jeszcze jedno - niepchaj się w DDR2 533 MHz czy 667 Mhz. Kup 800.

_________________
Obrazek


           
Post 23 lis 2007, o 21:19
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Uczestnik GP
Uczestnik GP
Avatar użytkownika

Dołączył: 5 kwi 2003, o 09:29
Skąd: RzeszóW
Posty: 1312

Zobacz profil 
OK, dzięki wielkie za rady a teraz pytanie odnośnie procesora.

W programie TuneUP pisze mi, że
Obrazek

Czy to prawda ?
A tak czyta mi menadżer urządzeń w Windowsie

Obrazek

A tak w CPU-Z 1.42

Obrazek

Więc mógłby ktoś mi coś więcej napisać o moim procku :-)?

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=2gFdiD6IuBA | Balinski Hampel / Kuciapa Watt


           
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie  [ Posty: 329 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Narzędzia



Skocz do:  

Uprawnienia

Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów



Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

Original style by phpBBservice.nl & New Design style by ZeNaNLi