Nie bądź tylko Gapiem. Weź aktywny udział w dyskusji i zarejestruj się już teraz. Rejestracja

Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona

Odpowiedz w temacie

Media: Prasa, komputery, telewizja itp.


Luźne rozmowy na luźne tematy

Opcje      Szukaj
Post 30 maja 2012, o 01:21
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Medalista GP
Medalista GP
Avatar użytkownika

Dołączył: 14 cze 2005, o 00:34
Posty: 2950

Zobacz profil 
http://www.pomponik.pl/plotki/news-zwol ... nId,609011

Tendencyjne dziennikarstwo. I biorą taka kasę. Są ładni. Szulim prezentuje poziom mojej kuzynki i ten głupi sztandarowy "argument" o alkoholu. Infantylizm.

_________________
http://www.drozdmarketing.pl


           
Post 6 wrz 2012, o 21:39
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Medalista GP
Medalista GP
Avatar użytkownika

Dołączył: 1 sie 2004, o 14:43
Skąd: Dampf Kraft Wagen
Posty: 2285

Zobacz profil 
Za:

http://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/1 ... 06.09.2012

Nowinki techniczne na IX EFF "Integracja Ty i Ja"
Autor: oprac. Natalia Łyczko, Źródło: inf. prasowa
Rozwiązania ułatwiające codziennie funkcjonowanie osobom niewidomym,
niedowidzącym i niepełnosprawnym ruchowo zaprezentowali naukowcy na
tegorocznym Europejskim Festiwalu Filmowym "Integracja Ty i Ja", który od 4
września odbywa się w Koszalinie.

Przedmioty ułatwiające osobom niedowidzącym wykonywanie codziennych
czynności przedstawiła Justyna Jastrzębska z Polskiego Związku Niewidomych.
Wśród prezentowanych rozwiązań znalazły się m.in.: elektroniczna lupa,
powiększające lustro, pilot do telewizora, kaseta na bilon i mówiące
zegarki.

Autorskie rozwiązania dedykowane osobom niewidomym zaprezentowali zaś
Przemysław Barański i Marcin Morański z Politechniki Łódzkiej. Pierwszy z
naukowców pokazał system zdalnej nawigacji dla osób z niepełnosprawnością
wzroku, drugi - rozwiązanie umożliwiające dotykowe poznawanie otoczenia.

W praktyce można było sprawdzić także system umożliwiający sterowanie
domowymi urządzeniami za pomocą fal mózgowych. To autorski pomysł Pawła
Poryzały i Marcina Byczuka (również z Politechniki Łódzkiej) powstały z
myślą o osobach dotkniętych tetraplegią. Można go wykorzystać zarówno do
komunikacji z komputerem, jak i sterowania np. wyłącznikiem światła w domu
czy telewizorem.

6 września naukowcy z Łodzi zaprezentują swoje projekty po raz kolejny.
Początek pokazu o godz. 10.00 w miasteczku festiwalowym na Placu Polonii.

Data opublikowania dokumentu: 2012-09-06, 10.13


SZOK!!! Pomyślisz że... Nicki ma defekt! I... Nicki ma defekt!!!!!

_________________
“Posłuchaj, synu. Jest takie coś, co nazywa się honorem. Jeżeli będziesz miał z kimś do czynienia, mów mu prawdę, a wtedy i on będzie musiał powiedzieć ci prawdę, chyba że jest człowiekiem bez honoru. Opiekuj się innymi tak, jakbyś chciał, żeby oni tobą się opiekowali. A jeśli ktoś nie ma honoru, unikaj jego towarzystwa, bo w przeciwnym razie sam nie pozostaniesz bez skazy. Pamiętaj, ludzie dzielą się na tych, którzy mają honor, i tych, którzy go nie mają."


           
Post 10 wrz 2012, o 20:34
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Legenda
Legenda

Dołączył: 30 kwi 2003, o 21:45
Posty: 4351

Zobacz profil 
Taką sprawę mam.

Przedłużam umowę o cyfrę i pani mi zaproponowała za free wymianę zwykłego dekodera SD, na PVR HD. W sumie mnie to mało interesowało bo nie mam możliwości technicznych do odbiory kanałów HD, ale jak dają to czemu nie. I mam takie pytania, bo jestem w tym kompletnie zielony.

Czy dekoder PVR HD będę mógł normalnie podłączyć do starego telewizora i wszystko będę mógł nagrywać itd. tylko nie będę mógł oglądać kanałów HD?

Jaki ten dekoder wziąć lepszy ten Pace czy Phillips. Z tego co patrzę to Pace ma 500 gb, a Phillips 250 gb, to wiadomo lepszy Pace, ale może jakieś inne tam możliwości ma ten Phillips lepsze których ja nie kumam ^^

A no i jeszcze ich cisnę na multirooma. W tej chwili mam antenę 60-tke, bez podwójnego wejścia. To tylko będę musiał wymienić konwerter na TWIN i poprowadzić kabel do innego pokoju? Czy trzeba by też zamontować większa antene 80-tke?


           
Post 10 wrz 2012, o 21:34
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Danish Power!
Danish Power!
Avatar użytkownika

Dołączył: 30 sty 2003, o 12:44
Skąd: Danishlandia
Posty: 9140

Zobacz profil 
Tuner PVR HD będziesz mógł normalnie podłączyć do starego telewizora (za pomocą złącza scart, czyli tzw. eurozłącza). Będziesz mógł nagrywać, tylko z pewnymi ograniczeniami. Jeżeli będziesz miał jeden kabel to wchodzi w grę tylko nagrywanie z jednego tp. Czyli przykładowo nagrywasz coś z Canal+ Sport i tylko inne kanały z tego samego tp będziesz mógł w tym czasie oglądać (podział tp: http://www.lyngsat.com/packages/cyfra.html). Pełna dowolność wchodzi w grę tylko w przypadku gdybyś miał podciągnięte dwa kable do tunera. Dlatego najlepiej konwerter walnąć sobie poczwórny i jeszcze jeden kabel podprowadzić do tego samego pokoju, gdzie będziesz miał tuner PVR HD.

Co do kanałów HD to tu Cię widzę zaskoczę - będą normalnie działać, bo stary tv Ci sygnał puści. Tyle tylko, że to nie będzie maksymalne HD jakie byś uzyskał na tv odpowiedniego typu. I to dla Ciebie duży plus, bo lista Cyfry+ jest tak zrobiona, że masz kanały HD na początkowych numerach, a ich odpowiedniki w SD gdzieś tam w ciul dalej powyżej 250 (za wyjątkiem TVP 1 i 2 HD, ale to osobna kwestia).

Cytuj:
W tej chwili mam antenę 60-tke, bez podwójnego wejścia. To tylko będę musiał wymienić konwerter na TWIN i poprowadzić kabel do innego pokoju? Czy trzeba by też zamontować większa antene 80-tke?

Do kanałów SD naturalnie wystarczy wymiana konwertera. Co do HD to wszystko zależy od odpowiedniego ustawienia anteny i przeszkód wokół niej. U mnie na 60-te kanały HD działają bez żadnych problemów (mimo kilku drzew), ale są ludzie, którym taki talerz nie wystarcza.

Jeżeli chodzi o to który lepszy, to Pace nie znam, bo mam Phillipsa. Generalnie jestem zadowolony (szczególnie po ostatniej aktualizacji), ale ludzie z tego co wiem chwalą bardziej Pace.

_________________
"Jeżeli masz wszystko pod kontrolą, to znaczy ze jedziesz zbyt wolno."

Obrazek


           
Post 10 wrz 2012, o 21:54
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Legenda
Legenda

Dołączył: 30 kwi 2003, o 21:45
Posty: 4351

Zobacz profil 
Właściwie to tak.

Cisnę ich o tego multirooma i to mi chcą dać za darmo. Ale dekoder do niego drugi tylko pvr, mówie im, że nawet mogę mieć ten drugi zwykły SD, to takie nie dają tylko PVR i to za wynajem 5 zł. No, ale chyba się zdecyduję za tą piątkę to będę miał dwa PVR. Wezmę sobie pierwszy Pace 500 gb, a drugi Phillips 250.

Co do tego nagrywania to trochę głupia sprawa bo z tego co widzę z tych podziałów TP to jakbym coś oglądał na canal+gol, i chciał coś nagrać z canal+sport to nie będę mógł? :roll:

I właściwie się zastanowiłem nad tym by jednak może sobie sprawić telewizor jak już będę miał ta kanały HD. Interesowało by mnie jakieś ja wiem 32 cali. Od razu mówię, że jestem w tym kompletnie zielony, więc nie wiem co najlepsze czy LCD, LED czy Plazma? Rzecz jasna cena tutaj gra sporą rolę(1000-1500), więc interesowało by mnie coś na czym mógłbym w fajnej jakoś HD sobie oglądać, by nie było awaryjne. Co byście polecali jaką firmę, led, lcd czy plazma?


           
Post 11 wrz 2012, o 00:26
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Legenda
Legenda
Avatar użytkownika

Dołączył: 29 sie 2004, o 11:25
Skąd: Sydney
Posty: 7481

Zobacz profil 
Kamil, obecnie najpopularniejsze sa HD LED TV. Taki telewizor powinien miec automatycznie wbudowany tuner z kanalami cyfrowymi, wiec istnieje szansa, ze nie bedziesz musial kupowac dodatkowej cyfrowej telewizji. Spraw sobie koniecznie telewizor z wejsciem HDMI - dzieki temu bedziesz mogl podlaczyc sobie notebook do telewizora i ogladac na nim np. filmiki z youtube czy cokolwiek tam chcesz na internecie.

32 cale to troche maly telewizor, o czym przekonalem sie sam, bo mam taki juz od 5 lat. Wszystko zalezy jednak od wielkosci pokoju, w ktorym chcesz go wlozyc. Jesli pokoj nie jest duzy (np. sypialnia), to taki telewizor jest ok. Jesli jednak jest to w salonie, to prawdopodobnie warto rozejrzec sie za minimum 42 calami. Cen w Polsce niestety nie znam, ale pamietam, ze rok temu kupilem rodzicom 32 calowy HD LED TV w jakims polskim sklepie (z pomoca mojego brata) i cale przedsiewziecie wyszlo mnie $350. Sam telewizor kosztowal ponizej tysiaca zlotych.

_________________
Regards from Sydney
Jasiek vel. Dom J.

"We all change. When you think about it, we're all different people, all through our lives. And that's ok, that's good. You've gotta keep moving. So long as you remember all the people that you used to be" - Dr Who, "The Time of the Doctor"


           
Post 11 wrz 2012, o 00:49
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Uczestnik GP
Uczestnik GP
Avatar użytkownika

Dołączył: 24 sie 2007, o 11:09
Skąd: Rzeszów
Posty: 1015

Zobacz profil 
1000-1500 nie znajdziesz NIC co będzie Cię zadowalało ;) Jakość będzie gorsza niż na CRT ;) http://www.euro.com.pl/telewizory-led-l ... bhtml#opis mam taki sam i jeszcze taki tyle że 46' i są genialne ;) Jakość obrazu świetna ;) Tylko zastanów się, bo przy pokoju w którym oglądasz tv z około 4m bedzie za mały ;)

_________________
Po nieodpuszczeniu Miedziakowi przez Kuciape w Toruniu : "Stworzyliśmy potwora" :D


           
Post 11 wrz 2012, o 15:23
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Danish Power!
Danish Power!
Avatar użytkownika

Dołączył: 30 sty 2003, o 12:44
Skąd: Danishlandia
Posty: 9140

Zobacz profil 
Cytuj:
z tego co widzę z tych podziałów TP to jakbym coś oglądał na canal+gol, i chciał coś nagrać z canal+sport to nie będę mógł? :roll:

Przy jednym kablu do tunera niestety nie.

Co do tv to polecam temat Polecamy/odradzamy, gdzie niedawno była na ten temat dyskusja.

_________________
"Jeżeli masz wszystko pod kontrolą, to znaczy ze jedziesz zbyt wolno."

Obrazek


           
Post 25 wrz 2012, o 02:06
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Uczestnik GP
Uczestnik GP
Avatar użytkownika

Dołączył: 24 sie 2004, o 14:53
Skąd: Rzeszów
Posty: 1412

Zobacz profil 
Czy normalne jest że Iphone gubi zasięg ? Ostatnio mam z tym problem. W momencie wykonywania połączenia szuka sieci...

_________________
"Szumina" pokazał, że ma jaja jak dzwony - J. Dymek


           
Post 25 wrz 2012, o 14:54
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Medalista GP
Medalista GP
Avatar użytkownika

Dołączył: 1 sie 2004, o 14:43
Skąd: Dampf Kraft Wagen
Posty: 2285

Zobacz profil 
Miałem tak kiedy byłem w Orange. Kiedy przeszedłem do Plusa - problem znikł. Ale może pokombinuj z powłączanymi usługami - zwłaszcza 3G.

_________________
“Posłuchaj, synu. Jest takie coś, co nazywa się honorem. Jeżeli będziesz miał z kimś do czynienia, mów mu prawdę, a wtedy i on będzie musiał powiedzieć ci prawdę, chyba że jest człowiekiem bez honoru. Opiekuj się innymi tak, jakbyś chciał, żeby oni tobą się opiekowali. A jeśli ktoś nie ma honoru, unikaj jego towarzystwa, bo w przeciwnym razie sam nie pozostaniesz bez skazy. Pamiętaj, ludzie dzielą się na tych, którzy mają honor, i tych, którzy go nie mają."


           
Post 26 wrz 2012, o 01:09
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Uczestnik GP
Uczestnik GP
Avatar użytkownika

Dołączył: 24 sie 2004, o 14:53
Skąd: Rzeszów
Posty: 1412

Zobacz profil 
Tadziu dziękuję za radę.Próbowałem z włączonym 3G i z wyłączonym. Efekt taki sam. zarówno na Erze jak i w Plusie to samo. Wracam do E52 ;) Pozdrawiam.

_________________
"Szumina" pokazał, że ma jaja jak dzwony - J. Dymek


           
Post 1 gru 2012, o 16:43
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Danish Power!
Danish Power!
Avatar użytkownika

Dołączył: 30 sty 2003, o 12:44
Skąd: Danishlandia
Posty: 9140

Zobacz profil 
http://satkurier.pl/news/80528/julien-v ... my-nc.html

W końcu! Nowa oferta spodziewana jest przed Wielkanocą.

_________________
"Jeżeli masz wszystko pod kontrolą, to znaczy ze jedziesz zbyt wolno."

Obrazek


           
Post 2 gru 2012, o 15:41
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Uczestnik GP
Uczestnik GP
Avatar użytkownika

Dołączył: 18 kwi 2006, o 01:13
Posty: 1325

Zobacz profil 
nie za wiele polskich nazwisk tam jest. W sumie dwa i w mało znaczących funkcjach. Czy my coś mamy jeszcze w kraju swojego??


           
Post 2 gru 2012, o 21:18
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Uczestnik GP
Uczestnik GP
Avatar użytkownika

Dołączył: 5 kwi 2004, o 19:32
Skąd: Rzeszów
Posty: 1360

Zobacz profil 
Mam pytanio-problem, nigdzie nie znalazłem konkretnej odpowiedzi, wiec moze ktos z Was ma smykałke do dzwieku w kompie 8-)
Oto moja zagwozdka:
Zakupilem głosniki logitech z-906, do tego karte dzwiekowa Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro i za ujaaa jak ustawie zeby grało na 5.1 na tescie, nie graja wszystkie głosniki. Mam win 7. Dzwiek wydobywa sie tylko na lewej i prawej przedniej satelicie, a na reszcie cisza, choc graficznie pokazuje ze dzwiek jest, wskaznik sie podnosci ale dzwieku ni ujaaaaa nie ma :ninja: Niby graja wszystkie głosniki jak odpale na winampie, ale nie wiem czy to wszystko działa tak jak ma działac :afro: Z góry dzieki za jakielkolwiek porady :D

_________________
Obrazek


           
Post 3 gru 2012, o 03:03
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Medalista GP
Medalista GP
Avatar użytkownika

Dołączył: 1 sie 2004, o 14:43
Skąd: Dampf Kraft Wagen
Posty: 2285

Zobacz profil 
Wejdź w Creative Audio Controll Panel i zsynchronizuj ustawienia głośników z systemowymi - nie gwarantuję niczego, ale może pomóc.

Pzdr.

_________________
“Posłuchaj, synu. Jest takie coś, co nazywa się honorem. Jeżeli będziesz miał z kimś do czynienia, mów mu prawdę, a wtedy i on będzie musiał powiedzieć ci prawdę, chyba że jest człowiekiem bez honoru. Opiekuj się innymi tak, jakbyś chciał, żeby oni tobą się opiekowali. A jeśli ktoś nie ma honoru, unikaj jego towarzystwa, bo w przeciwnym razie sam nie pozostaniesz bez skazy. Pamiętaj, ludzie dzielą się na tych, którzy mają honor, i tych, którzy go nie mają."


           
Post 3 gru 2012, o 07:26
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Uczestnik GP
Uczestnik GP
Avatar użytkownika

Dołączył: 5 kwi 2004, o 19:32
Skąd: Rzeszów
Posty: 1360

Zobacz profil 
Kurka, wlazłem i nie ma tam opcji synchronizacji :?
Sterowniki załadowałem najnowsze i lipa, jak daje w panelu na configuracje "słuchawki", to graja wtedy wszystkie satelity na tescie , ale bez rozdzielania, naciskam tylni to gra i tylni i przedni, jak dam na configuracje 5.1 to graja dwa przednie i tyle :ninja: Musi sie to jakos dac zrobic, wydałem na to wszystko 1200 pln i ma mi grac tak se ooooo :?: A ze jestem "zboczencem" jesli chodzi o dzwiek to nie poddam sie za ujaaaa :mrgreen:

_________________
Obrazek


           
Post 3 gru 2012, o 18:34
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Medalista GP
Medalista GP
Avatar użytkownika

Dołączył: 1 sie 2004, o 14:43
Skąd: Dampf Kraft Wagen
Posty: 2285

Zobacz profil 
Poczytaj tutaj:

http://tiny.pl/hk2gf

Może coś znajdziesz... Życzę powodzenia!

_________________
“Posłuchaj, synu. Jest takie coś, co nazywa się honorem. Jeżeli będziesz miał z kimś do czynienia, mów mu prawdę, a wtedy i on będzie musiał powiedzieć ci prawdę, chyba że jest człowiekiem bez honoru. Opiekuj się innymi tak, jakbyś chciał, żeby oni tobą się opiekowali. A jeśli ktoś nie ma honoru, unikaj jego towarzystwa, bo w przeciwnym razie sam nie pozostaniesz bez skazy. Pamiętaj, ludzie dzielą się na tych, którzy mają honor, i tych, którzy go nie mają."


           
Post 3 gru 2012, o 23:28
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Uczestnik GP
Uczestnik GP
Avatar użytkownika

Dołączył: 5 kwi 2004, o 19:32
Skąd: Rzeszów
Posty: 1360

Zobacz profil 
Tez nic nie znalazłem, no nic bede szukał dalej jakis rozwiazan:) Ale dzieki wielkie za checi pomocy:))) :piwo:

_________________
Obrazek


           
Post 4 gru 2012, o 00:07
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Medalista GP
Medalista GP
Avatar użytkownika

Dołączył: 1 sie 2004, o 14:43
Skąd: Dampf Kraft Wagen
Posty: 2285

Zobacz profil 
Ja też mam X-Fi 5.1 - ale sprzed kilku lat. Zdarza się czasem jakiś nośnik, np. z dziwnym dźwiękiem DTS że trzeba się nakombinować... Jak posukasz na forach, to z pewnością wiele się dowiesz.

_________________
“Posłuchaj, synu. Jest takie coś, co nazywa się honorem. Jeżeli będziesz miał z kimś do czynienia, mów mu prawdę, a wtedy i on będzie musiał powiedzieć ci prawdę, chyba że jest człowiekiem bez honoru. Opiekuj się innymi tak, jakbyś chciał, żeby oni tobą się opiekowali. A jeśli ktoś nie ma honoru, unikaj jego towarzystwa, bo w przeciwnym razie sam nie pozostaniesz bez skazy. Pamiętaj, ludzie dzielą się na tych, którzy mają honor, i tych, którzy go nie mają."


           
Post 4 gru 2012, o 01:12
 Re: Media: Prasa, komputery, telewizja itp.
Uczestnik GP
Uczestnik GP
Avatar użytkownika

Dołączył: 5 kwi 2004, o 19:32
Skąd: Rzeszów
Posty: 1360

Zobacz profil 
Przeszukałem juz troche tematów o tej karcie, ale nic konkretnego nie znalazłem. Wyłaczyłem nawet dzis zintegrowana karte dzwiekowa w biosie i dalej lipa, wydaje mi sie ze win 7 po prostu tak ma i nic wiecej sie nie da zrobic :( Na odtwarzaczach muzycznych, lub w grach ładnie chodza te gosniki, choc dalej nie jestem przekonany czy dobrze rozsyła dzwiek;P Jedno co zauwazyłem to to , ze jak ustawie na consoli Creative słuchawki, to dzwiek jest głosniejszy i bardziej głeboki, a jak przestawie na 5,1, to wtedy gra ciszej:))) Ale zawsze wszystkie satelitki graja 8-)

_________________
Obrazek


           
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie  [ Posty: 329 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Narzędzia



Skocz do:  

Uprawnienia

Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów



Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

Original style by phpBBservice.nl & New Design style by ZeNaNLi