Nie bądź tylko Gapiem. Weź aktywny udział w dyskusji i zarejestruj się już teraz. Rejestracja

Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 972, 973, 974, 975, 976

Odpowiedz w temacie

Sprawy klubowe

Wszystko o Stali Rzeszów

Opcje      Szukaj
Post 2 sty 2025, o 18:33
 Re: Sprawy klubowe
Reprezentant kraju
Reprezentant kraju

Nfs napisał(a):
Nie wpłynie na żadną frekwencję. To jest takie gadanie dla tych co nie chodzą na mecze i szukają usprawiedliwienia.

Wiesz o tym ,że w pobliskich bankach nie każdy ma możliwość płatności blik czy inne przelewy które preferuje się na stronie zakupu biletu ??

Zrozum , nie każdy mieszka w Rzeszowie .

Post 2 sty 2025, o 19:50
Senior
Senior

matthias napisał(a):

Już nie mówię o tej ostatnio coraz bardziej kapryśnej pogodzie. Często ludzie nie kupują online, bo potem nie chce im się zwracać.

Tu się nie zgodzę. Zwroty będą znacznie łatwiejsze online. Jak kupisz stacjonarnie musisz zasuwać do klubu, a tu zakładam, że w systemie zaznaczysz i dostaniesz kasę na konto, więc to sporę ułatwienie.

Post 2 sty 2025, o 20:26
Legenda
Legenda

Cytuj:
Wiesz o tym ,że w pobliskich bankach nie każdy ma możliwość płatności blik czy inne przelewy które preferuje się na stronie zakupu biletu ??

Platnosc karta kredytowa badz platnicza typu Visa czy Mastercard to podstawa zakupow online. Nie wierze, ze zuzowy Rzeszow jest tak do tylu, ze nie oferuje tych opcji przy zakupie biletow online? PayPal to tez koniecznosc. Wtedy nie powinno byc zadnych problemow z zakupem.

Cytuj:
Zrozum , nie każdy mieszka w Rzeszowie .

Czyli jednak mialem racje i 21 wiek wciaz jeszcze nie dotarl na Podkarpacie, a przynajmniej niektore jego czesci. Przerazajace. Ale karte Mastercard lub Visa posiadasz?

Cytuj:
Tu się nie zgodzę. Zwroty będą znacznie łatwiejsze online.

Dokladnie Miszel. Systemy takie jak PayPal oferuja refund jednym nacisnieciem ikonki (a potem jeszcze potwierdzeniem).

It's ok to disagree with me. I cannot force you to be right

Post 4 sty 2025, o 12:32
Ligowy debiutant
Ligowy debiutant

karolcia napisał(a):
Czy online, czy nie to nie ma to jakiegoś znaczenia na frekwencję. Kanał sprzedaży to opcja wygody, a dywersyfikacja kanałów - wzrost bezpieczeństwa przed ewentualnymi negatywnymi technicznie zdarzeniami.

Dywersyfikacja kanalow to jest dobre sformulowanie i staje po tej samej stronie. Uzyje takiego przykladu czemu nasz prezes ma kilka firm a nie jedna? Bo z kazdej czerpie zyski i jak to kiedys Pudzian w swoim nagraniu powiedzial ze jego finansowy stol ma przynajmniej cztery nogi i jak sie jedna zlamie to dalej stoi na trzech :) Tu tez rozne kanaly mogly tworzyc dodatkowa sprzedaz biletow i wieksza frekwencje. Wczesniej mozna bylo kupowac bilety w klubie w przedsprzedazy fizycznie. Dawnej w Milenium Hol mozna bylo w przedsprzedazy nabyc wejsciowki. Przed meczem orpcz zwyklych kas byl czas ze dzialaly tez kasy lotne czyli osoby chodzily poza tradycyjnymi kasami i sprzedawaly bilety. Teraz doszla sprzedaz internetowa tylko poprawic w niej system platnosci poniewaz dostepnych bankow w niej jest za malo co wczesniej zostalo nadmienione i sie zgadzam z tym i bedzie ok. Jako klub ktory walczy o frekwencje i byly narzekania na jej stan to powinien walczyc we wszelki mozliwy sposob o sprzedaz a pozostawienie wylacznie internetowej nie oszukujmy sie jest kolejna bariera i ograniczeniem. Podam swoj przyklad. Nigdy nie chodzilem na siatkowke kobiet a teraz bywam na niektorych meczach kobitek z Developresu i zaczelo sie od tego ze w kilka osob bylismy w poblizu hali a ze akurat odbywal sie mecz to stiwerdzilismy ze kupimy bilety w kasach i wejdziemy na mecz. Gdyby biletow nie mozna bylo kupic w kasach a jedynie przez internet to w zyciu nie chcialo by mi sie grzebac w telefonie, szukac najpierw jaki to system, pierdzielic sie z zakladaniem tam konta i kupowaniem online bo decyzja o wejsciu na mecz byla spontaniczna i poszli bysmy dalej. Jeszcze w takiej sytuacji jak moja gdyby ktos nie mial w telefonie mozliwosci placenia online bo na przyklad ze wzgledow bezpieczenstwa nie kazdy praktykuje posiadanie w telefonie aplikacji to tez by nie mial mozliwosci kupna badz tak jak teraz system kupna biletow jest ubogi i chce kupic bilet pod stadionem ale w aplikacji do kupowania nie ma jego banku :) Wydaje mi sie ze my nie narzekamy tylko z wyprzedzeniem piszemy swoje watpliwosci zeby pozniej nie bylo haselek jak za Marty kiedy frekwencja poleciala na leb ze "kibice nie dorosli do ekstraligi" ani nic o ogorkach z Wegier

Post 4 sty 2025, o 13:27
Medalista GP
Medalista GP

Cytuj:
Platnosc karta kredytowa badz platnicza typu Visa czy Mastercard to podstawa zakupow online. Nie wierze, ze zuzowy Rzeszow jest tak do tylu, ze nie oferuje tych opcji przy zakupie biletow online?

nawet nie pomyslalem ze nie bedzie takiej opcji , poza tym wezmy pod uwage to ze ktos np. z zagranicy nie majacy konta w polskim banku bedzie chcial kupic bilet z gory zakladajac ze i tak na mecz nie pojdzie , taka cegielka by wspomoz klub

Chcemy dialogu z Rosją, taką jaka ona jest !!!

http://www.youtube.com/watch?v=5DxhXflwC8I

OSTAFA NIE CZYTAM

Post 4 sty 2025, o 14:28
Ligowy debiutant
Ligowy debiutant

Platnosc karta byla dostepna w obecnym systemie. Byla karta, blik i niektore banki. Tylko probowalem placic raz karta i nie przeszla transakcja a nie chcialo mi sie dociekac czy to problem po mojej stronie czy ststemu platnosci ale z karta bylo wszystko ok bo caly czas jej uzywalem. Mojego banku na liscie nie bylo i pozostal tylko blik ale gdybym go nie mial to bym nie kupil online. Sa rozne sytuacje, jestes na miescie, nie masz przy sobie karty i nie pamietasz jaki ma numer, blika nie masz a chcesz kupic przez telefon online i okazuje sie ze nie ma twojego banku w platnosciach :) Dlatego tez ten system platnosci powinien byc dobrze ogarniety ze kazdy kto ma konto internetowe a to kazdy bank oferuje w obecnych czasach od reki powinien znalezc swoj bank w systemie. Dodam tylko jeszcze ze ten system obecny bilety.h69.pl nie posiada aplikacji dedykowanej dla telefonow tylko kupujac bilet trzeba klikac przez przegladarke telefoniczna co jest nie wygodne z tego powodu ze nie zawsze przyciski typu Rezerwuje Place itd sa pod telefonem aktywne albo tez sa tak male i trzeba powiekszac ekran zeby w nie trafic zeby sie aktywowaly i puscily dalej (nie zawsze jest ze po dotknieciu tego przycisku on dziala tylko trzeba trafic w jego odpowiednie miejsce). Zatem jak ma byc nowoczesnie to niech bedzie bo obecnie online sprawnie mozna kupowac z ale komputera.

Post 4 sty 2025, o 16:33
Ligowy debiutant
Ligowy debiutant

Już widzę jak Jasiek kupuje :biggrin:

Post 4 sty 2025, o 17:31
Ligowy debiutant
Ligowy debiutant

Jasiek jako rodzimy Australijczyk :P nie kupi bo nie ma peselu :wysmiewacz: Przy rejestracji w klubowym systemie trzeba podac pesel i fajnie ze system jest dostepny takze w jezyku angielskim tylko co z tego skoro zaden obcokrajowiec sie nie zarejestruje i nie kupi biletu poniewaz nie posiada peselu. A zapewniam ze kibicow z Wegier spotykalem na naszym stadionie i to nie raz. Kolejna rzecz do przemyslenia. Chyba ze sobie ktos wygeneruje lewy pesel z generatorow dostepnych w internecie zeby tylko przejsc rejestracje. To poza tym pierwszy system do kupna biletow z ktorym sie spotkalem w jakim trzeba podawac pesel.

Post 4 sty 2025, o 21:35
Legenda
Legenda

Cytuj:
Platnosc karta byla dostepna w obecnym systemie. Byla karta, blik i niektore banki. Tylko probowalem placic raz karta i nie przeszla transakcja a nie chcialo mi sie dociekac czy to problem po mojej stronie czy ststemu platnosci ale z karta bylo wszystko ok bo caly czas jej uzywalem. Mojego banku na liscie nie bylo i pozostal tylko blik ale gdybym go nie mial to bym nie kupil online.

Katastrofa... ja jesli place swoja karta to nie zadziala tylko w jednym przypadku - jesli ustawilem security, ze powyzej pewnej wartosci nie mozna wydac lub ze nie mozna uzywac karty do zakupow online w danym kraju, dopoki ja jej nie odblokuje. Bez wzgledu na to, z ktorego banku mam te karte. Kupowalem w Australii, w Nowej Zelandii, w krajach azjatyckich. Jedyny, gdzie mialem problemy to byla Kolumbia, bo tam, zeby w ogole uzyc karty kredytowej, nalezy podac swoj numer Cedula (cos jak pesel), a ja takiego nie mam.

Cytuj:
Sa rozne sytuacje, jestes na miescie, nie masz przy sobie karty i nie pamietasz jaki ma numer, blika nie masz a chcesz kupic przez telefon online i okazuje sie ze nie ma twojego banku w platnosciach

Nie zdarza mi sie byc na miescie czy gdziekolwiek indziej bez mojej karty... Ale faktycznie, brak stworzenia wersji mobile strony klubowej to porazka.

Cytuj:
Jasiek jako rodzimy Australijczyk :P nie kupi bo nie ma peselu :wysmiewacz: Przy rejestracji w klubowym systemie trzeba podac pesel i fajnie ze system jest dostepny takze w jezyku angielskim tylko co z tego skoro zaden obcokrajowiec sie nie zarejestruje i nie kupi biletu poniewaz nie posiada peselu.

No stolica innowacji wymiata widze jak zwykle... Wyobraznia dziala w kierunku przeciwnym. Dlatego wlasnie fajnie by bylo, jakby te bilety mozna byloby kupowac na ogolnokrajowych portalach, ktore sprzedaja bilety na rozne wydarzenia sportowe. Tam zapewne zadnych peselow nie potrzeba... ja osobiscie robilem zakupy w Polsce online tylko kilka razy w jakichs sklepach dla dzieci i jeszcze nigdy mi zadnego peselu nie potrzeba bylo.

Jezeli jednak juz koniecznie chca jakis unikalny numer identyfikacyjny niech wprowadza dwie opcje - jedna to pesel, a druga to numer paszportu.

Post 5 sty 2025, o 13:07
Medalista GP
Medalista GP

Guti napisał(a):
Jasiek jako rodzimy Australijczyk :P nie kupi bo nie ma peselu :wysmiewacz: Przy rejestracji w klubowym systemie trzeba podac pesel i fajnie ze system jest dostepny takze w jezyku angielskim tylko co z tego skoro zaden obcokrajowiec sie nie zarejestruje i nie kupi biletu poniewaz nie posiada peselu.
Nie masz racji kolego drogi.
- Jasiek posiada PESEL
- obcokrajowiec kupi bilet gdyż zaznaczając narodowość inną niż polska, w rubryce z PESEL otwiera się możliwość wyboru innych opcji (paszport, prawo jazdy itd).
Sprawdź :)

Generalnie my nie mamy nic przeciwko ukierunkowaniu kanału sprzedaży na online, ale sugerujemy i mocno naciskamy na pozostawienie opcji zakupu stacjonarnego. Dla dobra zarówno kibiców, jak i klubu. Ze zdecydowanym naciskiem na dobro i interesy klubu. Dlaczego? Jak już wcześniej pisałam - niech nagle w krytycznym momencie j*bnie coś na sofcie albo dla jaj pójdzie jakiś atak DDoS - i mamy dużo większy burdel niż był wtedy co wpuszczali za darmo. Prezes niech sobie teraz policzy ewentualne straty.
Dalej, jak pisał Guti forma sprzedaży online jest mocno niedopracowana jak na przyszłoroczne zamiary. W telefonie wyraźnie niewygodna - pasowałaby jakaś apka, względnie naprawdę konkretna optymalizacja pod urządzenia mobilne. Brak banków to nie jest wg mnie problem - mało kto płaci online poprzez bank; BLIK i karta to podstawa. Plus opcja Google Pay oraz Apple Pay, co powinno być priorytetem. Tutaj Guti słusznie wskazał, że wiele osób nie ma przy sobie kart - płacą bezpośrednio telefonem przez Google Pay bądź Apple Pay. Ja dla tego przykładu kart nie noszę, wystarczy mi telefon i Revolut plus Apple Pay. Jeśli trzeba podać numer karty, to w Revolut masz opcję podglądu tego numeru ale w zdecydowanej większości apek bankowych jest to niedostępne.
Idźmy dalej, przykład z przechodzeniem obok Podpromia i spontan na mecz Developresu jest konkretny i dający do myślenia. O ile starsze osoby ogarniają kwestie mobilne, to jednak wiele z nich (i młodsze zresztą też) po prostu nie używa płatności mobilnych. W takiej sytuacji chętni nie kupią biletu online, klub nie zarobi. I nie dotyczy to jedynie emerytów, ale też i nastolatków. Zresztą mecz to nie jest koncert Taylor Swift czy Madonny, że bilety na wydarzenie kupuje się 3 miechy wcześniej.
Jasiek napisał(a):
ja osobiscie robilem zakupy w Polsce online tylko kilka razy w jakichs sklepach dla dzieci i jeszcze nigdy mi zadnego peselu nie potrzeba bylo.
Jezeli jednak juz koniecznie chca jakis unikalny numer identyfikacyjny niech wprowadza dwie opcje - jedna to pesel, a druga to numer paszportu.
Nikt nigdzie nie wymaga żadnego PESEL przy zakupach online. Tak samo kupując bilet na h69.pl nie podajesz PESEL przy zakupie - tylko przy rejestracji konta. Co i tak jest wymogiem niepotrzebnym, gdyż Ustawa o bezpieczeństwie imprez masowych tego nie wymaga od organizatora (taki wymóg istnieje tylko dla meczów piłki nożnej w ekstraklasie, 1. lidze oraz 2. lidze - art. 13 ustawy).

Post 5 sty 2025, o 15:13
Ligowy debiutant
Ligowy debiutant

karolcia napisał(a):
- obcokrajowiec kupi bilet gdyż zaznaczając narodowość inną niż polska, w rubryce z PESEL otwiera się możliwość wyboru innych opcji (paszport, prawo jazdy itd).
Sprawdź :)

Rzeczywiscie tak jest po rozwinieciu. Nie zauwazylem tego. Tylko polski obywatel moze posluzyc sie wylacznie peselem a u obcokrajowcow moze byc dowolny inny dokument. Tylko pytanie po co ta dziwna identyfikacja skoro na przyklad kupuje bilety dla 10 osob i one wchodza bez zadnej identyfikacji poniewaz na biletach widnieja tylko moje dane z rejestracji. Oprocz tego kiedys wyciekna nasze dane i nawet nie bedziemy o tym wiedziec i ktos wejdzie w posiadanie naszych imion, nazwisk, maili, peseli i dat urodzenia a jesli ktos podal nieobowiazkowy adres to i tego tez. W zadnym innym systemie biletowym nie spotkalem sie zeby podawac te dane. W wiekszosci wystarcza login, mail i haslo. To tutaj dla bezpieczenstwa lepiej przy rejestracji zaznaczyc sobie panstwo Nigeria i podac numer swojej legitymacji szkolnej sprzed 25 lat :) W Polsce co chwile wyciekaja jakies dane. A skad zazwyczaj te firmy oferujace fotowoltaike i akwizytorzy z uslugami medycznymi itd maja nasze telefony? Wlasnie z handlu danymi z ktorych spora czesc zostala przechwycona z roznych sklepow internetowych i im podobnych gdzie podawalismy nasze dane.

Jeszcze jedna kwestia. Jak przelaczymy system biletowy na jezyk angielski to nazwy krajow dalej sa po polsku i Niemiec musi wiedziec ze po polsku Niemcy to Niemcy poniewaz Germany nie znajdzie na liscie :)

Tak samo z dokumentami. Nazwy dokumentow do wyboru tez sa po polsku. Wiec system jest po angielsku ale z ukryta lekcja polskiego :)

Post 5 sty 2025, o 21:23
Legenda
Legenda

Cytuj:
Nikt nigdzie nie wymaga żadnego PESEL przy zakupach online. Tak samo kupując bilet na h69.pl nie podajesz PESEL przy zakupie - tylko przy rejestracji konta. Co i tak jest wymogiem niepotrzebnym, gdyż Ustawa o bezpieczeństwie imprez masowych tego nie wymaga od organizatora

W takim razie, czemu tego wymagaja? Mogliby to zrobic opcjonalne i dyskusji by nie bylo.

Cytuj:
Nikt nigdzie nie wymaga żadnego PESEL przy zakupach online.

W Polsce moze nie :) Jak probowalem cos kupic w Kolumbii, to pozwalano uzywac karty kredytowej jedynie wtedy, gdy wraz z ta karta podalo sie pesel (tzn. numero de cedula). No ale Kolumbia to taka Polska sprzed wejscia do UE, wiec ciagle sie uczy.

Cytuj:
- Jasiek posiada PESEL

Kazdy kto jest polskim obywatelem, posiada pesel - ostatnio sie dowiedzialem, ze takie jest wymaganie w Polsce. Jesli nie masz peselu, nie mozesz dostac paszportu, dowodu osobistego itp.

Cytuj:
Jeszcze jedna kwestia. Jak przelaczymy system biletowy na jezyk angielski to nazwy krajow dalej sa po polsku i Niemiec musi wiedziec ze po polsku Niemcy to Niemcy poniewaz Germany nie znajdzie na liscie

Brak wyobrazni po prostu... nie tylko rzeszowski, spotkalem sie z tym na stronach skandynawskich, czeskich, slowackich, wegierskich i wielu innych. Ale na szczescie jest cos takiego jak niezawodne Google Translate :)

Post 14 sty 2025, o 19:30
Uczestnik GP
Uczestnik GP

https://czytajrzeszow.pl/?id=45504&idd=4&poz=ml0

Post 18 sty 2025, o 17:46
Szkółkowicz
Szkółkowicz

I jak brzmi ta niespodzianka?
https://www.instagram.com/p/DE0MJyVtprz ... VnNHgya21z

Post 10 lut 2025, o 20:43
Junior
Junior

Tak jak wiele osób zauważyło na Facebooku, czy ktoś się orientuje dlaczego logo naszego sponsora tytularnego Firma Texom nie jest uwzględniania w grafikach klubowych? Czy mamy prawo się martwić, czy wszystko jest w najlepszych porządku? Bo tu cichosza, a chyba nie potrzebujemy nagle usłyszeć że Texom się wycofuje ze sponsorowania - bo to równoznaczne by było z tym że cały ten plan awansu do Ekstraligi legł by w gruzach.

Post 11 lut 2025, o 07:35
Reprezentant kraju
Reprezentant kraju

Prezentacja zespołu=sponsor tytularny.
Chyba, że będą chcieli szybciej uspokoić kibiców.

Post 11 lut 2025, o 16:35
Uczestnik GP
Uczestnik GP

Odpowiedź jest prosta. Pewnie skończyła się umowa Texomu i dopiero będzie przedłużona np. na prezentacji. Więc dlaczego mają ich logo umieszczać skoro już umowa nie obowiązuje a nowa czeka na podpisanie ?

Post 11 lut 2025, o 16:39
Weteran
Weteran

A może Marma wraca i jest po prostu zwolnione miejsce ?

Post 11 lut 2025, o 16:52
Uczestnik GP
Uczestnik GP

Raczej Prezes Drymajło nie żyje w zgodzie z rudzielcem :wysmiewacz:

Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19519 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 972, 973, 974, 975, 976