Nie bądź tylko Gapiem. Weź aktywny udział w dyskusji i zarejestruj się już teraz. Rejestracja
Wszystko o Stali Rzeszów
14 kwi 2003, o 13:12
|
|
Dr Kenny
|
Uczestnik GP |
|
|
Cytuj: Jest jeszcze sporo do zrobienia Rozmowa z Janem Lechem, wiceprezesem piłkarskiej sekcji Stali - Jest Pan jednym z nielicznych z obecnego kierownictwa sekcji piłkarskiej Stali, który z tym klubem związany jest już od dłuższego czasu...
- Pracę w sekcji piłkarskiej rozpoczynałem dokładnie przed dziesięcioma laty. Było to za czasów kiedy prezesurę objął Jerzy Maślanka. Namówił mnie do współpracy. Zdecydowałem się przyjąć ofertę, stając się członkiem powołanego do życia Stowarzyszenia Przyjaciół Sekcji Piłki Nożnej Stali Rzeszów. Na miarę możliwości starałem się pomagać drużynie. To były, podobnie zresztą jak i obecnie, trudne czasy. Wiadomo, brakowało na wszystko pieniędzy.
- Oprawa piłkarskich spotkań na obiekcie Stali systematycznie się polepsza. Organizatorzy zafundowali już kibicom widowiska przy sztucznym świetle, rozdawane są cenne upominki, piłkarze wreszcie doczekali się boksów z prawdziwego zdarzenia. Te ostatnie po raz pierwszy zostały użyte w sobotnim meczu przeciwko Kolporterowi...
- Kibiców trzeba czymś przyciągnąć. Wiadomo, przede wszystkim dobrą grą zespołu. Ponieważ nasi chłopcy nie zawodzą, teraz przyszła kolej na nas, działaczy. Stale udoskonalamy wspomnianą oprawę spotkań piłkarskich. Nie myślimy na tym poprzestać. Mamy już kolejne pomysły na przyszłość.
- Czy można poznać szczegóły?
- Wszystko w swoim czasie. Na pewno postaramy się jeszcze rozszerzyć ofertę puli nagród dla kibiców.
- Chodzą słuchy, że wkrótce na obiekcie ma zostać zainstalowana tablica elektroniczna z zegarem boiskowym?
- To wymaga niemałych nakładów finansowych. W tej sprawie toczą się już bardzo zaawansowane rozmowy. Liczymy na ich pomyślny finał. Fakt jest bowiem taki, że już od 12 lat jesteśmy pozbawieni zegara i ten stan rzeczy należałoby zmienić.
- Mówi się także o wzmocnieniu mocy światła?
- Modernizacja jest niezbędna. Marzy nam się uzyskanie mocy w granicach 1200 luksów. Wszystko jest do zrealizowania, lecz zarząd sekcji sam tego nie udźwignie. W sferze projektów jest także zadaszenie trybuny oraz zainstalowanie większej ilości krzesełek. Chcemy, aby nasz obiekt spełniał europejskie wymogi. Liczymy na pomoc władz miejskich i wojewodzkich. MS
Ostatnio edytowano 31 gru 2006, o 19:40 przez Dr Kenny, łącznie edytowano 9 razy
|
|
|
|
14 kwi 2003, o 14:29
|
|
Misiencjusz
|
Solidny ligowiec |
|
|
|
A ja bardzo się boję, ze niedługo znowu pojawią się tu głosy, ze tylko przez to Stal (żużlowa), nie jest w Polsce potęga, ze teraz pieniądze przejmie Stal (piłkarska) i żuzel nic nie dostanie. Ale i tak się ciesze, ze działacze piłkarscy mocno wzieli się do pracy. Z tym stadionem na europejskim pziomie to lekka przesada (chyba, ze przyjmiemy metode zburzyć, zaorac i zaczac od zera), ale ładny kameralny stadion an 10 tys. mozan by zorganizowac. Jeśli ładnie działacze i piłkarze zaczną rywalizować kto ładniej sie zasłuzy kibicoem to moze będzie wreszcie pierwsza liga w Rzeszowie. Tylko w pierwszej lidze jest miejsce Stali.
_________________ gg: 1314844
"Dałem mu życie nic niewarte, ale dałem mu również żelazną wolę życia"
Kurt Vonnegut Jr
"Śniadanie mistrzów"
"Lepiej milczeć i być posądzanym o głupotę niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
|
|
|
|
14 kwi 2003, o 19:05
|
|
WilmeN
|
Uczestnik GP |
|
|
Dołączył: 13 lis 2002, o 12:36 Skąd: Rzeszów :) B4 Posty: 1681
|
Ja tam zamiast zegara wolałbym aby stadion doczekał się krzesełek na całej trybunie Pomarzyć zawsze można choć kto wie może kiedyś doczekamy się już nie mowięeuropejskiego ale godnego stadionu i mam nadzieję że będzie to " nieco szybciej" niż z halą na Podpromiu
14 kwi 2003, o 19:28
|
|
Ramelow
|
Medalista GP |
|
|
|
No i bardzo dobrze, ze zaczyna sie cos dziac. Zuzlowcy dostali zegar na murawe, ale teraz pilkarze nie maja znowu tablicy wynikow Oczywiscie sekcje dziala oddzielnie, ale mysle, ze pilce tez sie cos nalezy. Teraz to ona cieszy sie duzym zainteresowaniem i na pewno dzalaczom uda sie wykonac swoje plany.
Krzeselka super rzecz.... jakby ich bylo chociaz 5 tys.... i gdyby jeszcze byly w barwach klubowych ehhh
A trybuna zadaszona to chyba marzenie ;P
_________________ Sveriges Radio P3
|
|
|
|
14 kwi 2003, o 21:30
|
|
jAskółka
|
Reprezentant kraju |
|
|
Dołączył: 14 lis 2002, o 19:14 Skąd: Kraków/Rzeszów Posty: 714
|
siemanko )
oj ramelow 5tys. krzesełek!!Oj oj nie wierze ze kiedys wymiejnią te ławki na krzesełka moze gdyby Stal awansowała do 2ligi w piłce i do eligi w zuzlu ) co jest na dobrej drodze )Co do modernizacji stadionu to tablica wyników(elektroniczna ) by sie przydała ale jest to doscy duzy wydatek!!Są plany trzeba je realizowac oby nie tak długo jak hale na podpromiu ;p Hmmmmm....zadaszenie trybun uuuuu daleko jeszcze do tego )ale oby oby w przyszłosci takie cos powstało zeby nasze dzieci miały komfort na stadionie ):wink:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
15 kwi 2003, o 09:57
|
|
bery
|
Uczestnik GP |
|
Dołączył: 8 gru 2002, o 18:42 Skąd: Baranowka III/Kraków Posty: 997
|
Cytuj: Właśnie może tor by przebudowali i bandę
Wlasnie, pamietacie jak kiedys mieli juz przebudowywac. Byly plany i okazalo sie ze nie ma zgody bo boisko musieli by je zmniejszyc. A tego nie mogo bo boisko stali jest jedynym w Poslce poludniowo wschodniej na ktorym mozna rozgrywac zawody miedzynarodowe.
Dla mnie to byla bzdura, jest Mielec. No ale w koncu odbyl sie przeciez mecz Polska Ukraina.
Ale po tym co widzialem na stadinie slaskim Poslka Wegry to tam trawa (na rogu boiska) wchodzil na tor (jak dywan). U nas tez mogli by tak zrobic, ja mam dosc tego lotniska. Jeden baranek nam sie wychowal na tym poligonie od czasow ciapy siwego trojan i wilka, to za malo.
_________________ bERY
|
|
15 kwi 2003, o 23:10
|
|
K 2
|
Danish Power! |
|
|
Dołączył: 30 sty 2003, o 11:44 Skąd: Danishlandia Posty: 9673
|
_________________ "Jeżeli masz wszystko pod kontrolą, to znaczy ze jedziesz zbyt wolno."
|
|