Nie bądź tylko Gapiem. Weź aktywny udział w dyskusji i zarejestruj się już teraz. Rejestracja
Wszystko o Stali Rzeszów
11 maja 2024, o 09:40
|
Re: IV kolejka: Ostrów - Rzeszów (10.05.2024 r.) 47:43 |
|
FIS
|
Medalista GP |
 |
 |
Dołączył: 23 kwi 2006, o 14:29 Skąd: przybyszówka Posty: 2736
|
Cytuj: Ale nie rozumiem waszego marudzenia. Cały tydzień narzekanie jakim to cudem będzie 40 pkt, a ten wynik to już bralibyście w ciemno rzadko sie z toba zgodze ale dokladnie , wynik przed meczem do wziecia w ciemno , a mecz nie zawalili nam knudsen ( ten chlopak powinien jechac w kazdym meczu , ma papiery na jaze bedzie z niego dobry zuzlok jeszcze bedzie walil dwocyfrowki mam nadzieje ze dla stali ) czy pieszczek a pedersen z thorselem w 15 wyscigu i to oni sa odpowiedzialni za przegrany mecz

Chcemy dialogu z Rosją, taką jaka ona jest !!!
http://www.youtube.com/watch?v=5DxhXflwC8I
OSTAFA NIE CZYTAM
|
|
|
|
11 maja 2024, o 09:54
|
|
PewnySiebie
|
Reprezentant kraju |
 |
|
Dokładnie , kwestia sprzętu który powinien być dograny na 100% po ostatnich wpadkach.Nie to nie , taki jest sport . Takie mecze powinniśmy wygrywać, z Gdańskiem czy Poznaniem tak łatwo nie będzie .
|
|
|
|
|
|
11 maja 2024, o 11:48
|
|
bery
|
Uczestnik GP |
 |
Dołączył: 8 gru 2002, o 18:42 Skąd: Baranowka III/Kraków Posty: 999
|
Dobry mecz, nie rozumiem wielkich narzekań. Choć, byłem zły po 14stym biegu, to uważam że kolejny solidny wyjazd, który pokazuje ze mamy spory potencjał i trzeba się nas obawiać.
Nie mam większych zastrzeżeń do Piskosza. Dlaczego?To nie był mecz playoff, Ten pojedynczy mecz nie ma większego znaczenia, a chłop musi myśleć o długim sezonie i jak zawodników zbudować na playoffy. Pieszczek czy Rafalski w 14? szansę były podobne więc dał bym jednak Pieszczkowi szansę, chłopak musi się budowac. A Rafalski widać jest już gotowy do następnych meczów. Knudsenowi podobnie wciąż dawalbym szansę, nawet jeszcze dwa nieudane mecze. I jeśli Pieszczek z Knudsenem się podniosą to wtedy będziemy mieli sukces. Grmeka, sam nie wiem, chyba wpuszczał bym go tylko w tzn łatwych meczach, i zastępował nim pewnych seniorów.
_________________ bERY
|
|
|
|
11 maja 2024, o 13:00
|
|
Burdos
|
Szkółkowicz |
 |
|
Wnioski po meczu: 1. Przed sezonem każdy skazywał nas na męczarnie na wyjazdach, jak widać po dwóch meczach wyjazdowych potrafimy dobrze odnaleźć się na obcym owalu. 2. Nicki pomimo przegrania 3 biegów pokazał się z świetnej strony i potrafił nas ponieść w biegu z dwoma seniorami, a jechał z juniorem. 3. Jacob Thorssell to na obecną kandydat do niespodzianki sezonu w parze z Douglasem. Ma niesamowitą reakcję na starcie co pozwala mu już w początkowej fazie biegu objąć prowadzenie. Oczywiście nie można ignorować jego umiejętności wyprzedzania na trasie. Stoczył piękną walkę z Holderem, z której wyszedł zwycięsko. 4. Marcin Nowak to bardzo mocny punkt zespołu i w praktycznie każdym meczu można liczyć na jego punkty. Niestety jego bolączką są starty co widać gołym okiem, ale za to świetnie jego motocykl sprawuje się na trasie. 5. Krystian niestety nie pokazał pełni swoich możliwości w tym meczu. Mam troszkę do niego pretensje za ten jego pierwszy start z Nickim, gdzie zajechał mu drogę i już nic nie mogliśmy wycisnąć z tego biegu. Niestety nie popisał się też w 14 biegu, gdzie dojechał ostatni. W jego przypadku też występują takie biegi, gdzie ma fatalny start jak Nowak, ale rzadziej to u niego występuje. 6. Jesper Knudsen niestety zaprzepaścił swoją szansę już w 1 swoim biegu wpadając w taśmę. Szkoda chłopaka, ponieważ widać, że potrafi się ścigać i ma prędkość by walczyć z pozostałymi rywalami. Nad nim czuwa jakieś fatum, bo trudniej te defekty inaczej wytłumaczyć. Myślę, że powinniśmy go jakoś wesprzeć finansowo, ponieważ nie może tak być, że już drugi mecz nasz u24 nie przywozi punktów przez pecha. Wiem, że Prezes już mu zakupił silnik, ale to może być za mało niestety na obecną chwilę, ten problem musi siedzieć głębiej w wadliwości innych części. Mam takie przeczucie, że ten chłopak na szanse stać się w przyszłości jednym z lepszych u24 w lidze. On jak i klub muszą wyciągnąć wnioski, by takie mecze już się nie zdarzały. Trzeba to powiedzieć wprost: przegraliśmy ten mecz przez Jespera, niestety. Pomimo tego powinniśmy inwestować w tego chłopaka. Jest to na obecną chwilę jedyny chłopak, który może dać coś więcej na tej pozycji. 7. Rafalski pokazał się z niesamowitej strony. Jestem pod wielkim wrażeniem jego występu. Mam nadzieję, że teraz zacznie już regularnie punktować w meczach. 8. Poczta zrobił swoje, lecz widać, że nie jest jeszcze w pełni dyspozycji. 9. Anze ma dopiero 18 lat, jeśli w przyszłym roku wystartuje Kraków to uważam, że powinien on tam ciągle jeździć. Drzemie w nim potencjał, ale jak dla mnie na obecną chwilę to Jesper jest lepszy.
Podsumowując był to świetny mecz naszej drużyny, gdzie prawie wygraliśmy. Pokazaliśmy, że inne drużyny musza się nas bać i jesteśmy w stanie walczyć w każdym meczu. Brawa dla zawodników i sztabu za mecz. Oby tak dalej
|
|
|
|
|
|
12 maja 2024, o 10:25
|
|
Liwer
|
Uczestnik GP |
 |
 |
|
Ale kaman. 43 punkty z osłabionym Ostrowem to oczywiście bardzo dobry wynik, ale jeżeli mecz układa się pod wygraną, to można mieć jednak pretensje do doświadczonych zawodników. Pieszczek w 14 biegu pojechał jak szkółkowicz. W ogóle nie wyjechał ze startu, a na trasie ledwo się zbliżył do popełniającego masę błędów Szostaka. A tacy zawodnicy jak Pedersen i Thorssell, jeżeli w decydującym biegu wychodzą na 5-1, to nie powinni z taką łatwością dać się objechać na 1-5. Zwłaszcza wolnemu tego dnia Holderowi. Knudsen na trasie mi się podoba i to oczywiście młody chłopak, ale jest też profesjonalnym sportowcem i nie może być tak, że gość ma już 3 defekty na punktowanych pozycjach i taśmę w bardzo łatwym biegu. Grmeka nie chcę oceniać po jednym biegu, ale porażka z Gracjanem Szostakiem chwały nie przynosi. Generalnie ten zespół moim zdaniem dzieli się na dwie części. Lepsza to Pedersen, Thorssell i Nowak. Przy czym wbrew temu co ktoś próbował podważać, Nicki JEST "starym, kontuzjowanym emerytem", i dlatego robi 8-12 punktów, a nie komplety. Thorssel i Nowak jadą bardzo dobrze, jednocześnie żaden z nich nie jest materiałem na 1-ligowego lidera. Druga część zespołu to Pieszczek, którego średnia moim zdaniem jest dużo lepsza od bardzo słabej jazdy, kompletnie dziurawe u24 (choć jeżeli Knudsen dojdzie do ładu ze sprzętem to 5-6 punktów w meczu pewnie będzie robił) no i juniorzy. Przy czym o ile Rafalski dał nadzieję na lepszą jazdę, to Poczta jest dramatyczny. Jechał na swoim domowym torze, a wyglądał jak adept. Moim zdaniem na stałe za niego powinien jeździć Curzytek.
_________________ ***** ***
|
|
|
|
12 maja 2024, o 11:58
|
|
PewnySiebie
|
Reprezentant kraju |
 |
|
Tylko Curzytek na wyjazdach to 0,0,0. Szkoda ze sam na siebię presję nakłada bo nikt od niego pkt nie wymaga a tak popełnia proste błędy nawet na domowym torze .
|
|