Nie bądź tylko Gapiem. Weź aktywny udział w dyskusji i zarejestruj się już teraz. Rejestracja
Wszystko o Stali Rzeszów
22 cze 2024, o 19:03
|
Re: VIII kolejka: Łódź - Rzeszów (22.06.2024 r.) 61:29 |
|
mazi84
|
Solidny ligowiec |
 |
|
River napisał(a): Na X czy tam twitterze nadal jest zdjęcie Kępowicza  Ale zablokowali możliwość komentowania  Ja nie wiem czy dobrze usłyszałem ale za nasze sociale odpowiadają nasze podprowadzające. Jeżeli tak nie jest to niech mnie ktoś poprawi.
|
|
22 cze 2024, o 21:04
|
|
Lukix77
|
Solidny ligowiec |
 |
|
Chyba póki co cisza  Ogólnie już raczej nie powiedzą, że wyłożenie pieniędzy na nowy sezon będzie zależało od frekwencji, bo jakiej frekwencji można oczekiwać, kiedy drużyna prezentuje taki poziom jak ostatnio. Wierni kibice przyjdą, ale ciężko zwabić i utrzymać nowych kibiców
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
23 cze 2024, o 10:31
|
|
DMN
|
Trener |
 |
 |
|
Powtarza się to samo co rok temu. Zawodnicy jadą bez żadnej presji, nikt od nich nie wymaga, nie jest w stanie nimi wstrząsnąć. Nie ma kto tej drużyny poprowadzić, bo Piskorz to nie jest gość który wyciągnie z zawodników maxa. Teraz mamy do czynienia z zupełnym załamaniem formy. W tamtym roku w połowie sezonu też był dołek i wstydliwe porażki z outsiderami w Pile, Daugavpils, męczarnie z Opolem i Gnieznem. Tylko wtedy szczęśliwie udało się z Pieszczkiem i Rafalskim, teraz nawet nie ma kim się awaryjnie ratować. Kildemand bez formy co pokazują jego zagraniczne występy. Kilka osób w innych wątkach pisało o Karczmarzu, jednak żeby był z niego jakikolwiek pożytek to musiałby być w dyspozycji zeszłorocznych play-offów, bo pamiętajmy że teraz akcja ma miejsce ligę wyżej, tymczasem on nie jeździł od około 9 miesięcy. Z Ekstraligi U-24 tylko Pollestad dawałby szanse na jakieś punkty, może jeszcze Gusts ale gwarancji żadnych. Na razie ratuje nas nędzna jazda Gdańska, ale jak w końcu i oni odpalą to będziemy mieć ciepło, dlatego również jestem za podjęciem jakichś radykalnych kroków w składzie. A jeśli mamy się utrzymać to w kontekście kolejnego sezonu należy od razu myśleć o trenerze/menedżerze który pociągnie i ułoży drużynę jak należy. Piskorz niech sobie będzie w klubie, ale nie powinien być tym pierwszym jak obecnie.
|
23 cze 2024, o 17:24
|
|
Feldkurat.Katz
|
Ligowy debiutant |
 |
|
FIS napisał(a): Feldkurat.Katz  duzo ostrow wzial od was za ten mecz  Poznań-Ostrów to zawsze jest mecz przyjaźni, ale Ostrów nie jest chętny do sprzedawania, a my mamy zbyt skromny budżet żeby kupować 
|
|
23 cze 2024, o 21:04
|
|
mazi84
|
Solidny ligowiec |
 |
|
Grembi napisał(a): mazi84 Dziewczyny, które zajmują się socjalami, nie są już podprowadzającymi. Czyli jednak ziarno prawdy w tym jest.
|
|
|
|
24 cze 2024, o 11:58
|
|
Junior85
|
Solidny ligowiec |
 |
|
@ DMN zgadzam się w 100% z tym co napisałeś. Ja byłem krytykiem Piskorza, później po awansie zmieniłem zdanie i teraz wracam do pierwszej myśli. W II lidze mieliśmy skład topowy a i tak różnie bywało. W I lidze skład na papierze mamy powiedzmy w granicach 5 miejsca a widać jak jest. Ja osobiście do Piskorza nic nie mam, ale widać, że to się nie broni. Chłop z tego co kojarzę to nie siedział na motocyklu a to ważne, bo speedway to specyficzny sport. Co on może zawodnikom zasugerować w kwestiach dopasowania się, zmieniających się warunków torowych? Do tego pisaliście, że Trojanowskiego nie widać? To też chyba kluczowa postać w poprzednim sezonie i na początku tego? Idę o zakład, że atmosfera w zespole jest gęsta i można ją ciąć nożem. Nie wydaje mi się żeby Piskorz dogadywał się w Nickim czy Pieszczkiem... Ale ja oczywiście tego nie wiem bo nie mogę wiedzieć... Coś ewidentnie nie gra. O jakiś radykalnych zmianach kadrowych też bym zapomniał. Nie ma kogo za bardzo wziąć a i chyba nie ma na rynku zawodnika, który zagwarantowałby cokolwiek lepszego niż Pieszczek. Bo żeby odsunąć Krystiana to trzeba mieć Polaka na u24, a tutaj jest bieda poza ew. Curzytkiem, który jest w chwili obecnej kontuzjowany. Myślę, że zmiana osób odpowiedzialnych sportowo (o ile tak można napisać) za zespół dużo by pomogła. Na kogo postawić? Nie wiem, może na kogoś mało oczywistego? Jakiegoś trenera młodzieży czy byłego zawodnika a teraz eksperta typu Świderski, Hansen, młody Stachyra, Marek Mróz z u24 Zielonej Góry? Może są ciekawi i wartościowi ludzie w różnych teamach zawodniczych? Taki Maciek Kuciapa jaką robi robotę w Lublinie i nikt się tego nie spodziewał. Może duetTrojanowski-Trojanowski? Strzelam, ale uważam, że taka zmiana wniosła by dużo świeżości to zespołu i innej oceny tego wszystkiego.
PS. I do tego jego ostatnia wypowiedź... Tak się nie podnosi team spirit po tak fatalnym meczu. Takie rzeczy się załatwia we własnym gronie a nie cwaniakuje i wynosi na zewnątrz. Wystarczy nawet posłuchać Chomskiego po wczorajszej sromotnej porażce u siebie z Lublinem. Piskorz moim zdaniem już stracił tę drużynę po takiej wypowiedzi.
_________________ SZANUJ WYCHOWANKA SWEGO BO NIE BĘDZIESZ MIAŁ ŻADNEGO!!
|
|
|
|
24 cze 2024, o 12:48
|
|
mazi84
|
Solidny ligowiec |
 |
|
No właśnie a co z Trojanowskim? Na ostatnim dmpj widziałem go na koronie stadionu a chyba raczej powinien być w parkingu.
|
|
24 cze 2024, o 16:37
|
|
River
|
Solidny ligowiec |
 |
|
Trojanowski jeszcze przed sezonem zakomunikował, że skupi się na pomocy Bewleyowi.
|
|