Nie bądź tylko Gapiem. Weź aktywny udział w dyskusji i zarejestruj się już teraz. Rejestracja
Wasze uwagi i problemy związane z naszym Forum.
16 lut 2020, o 04:34
|
Re: Techniczne problemy z forum - poczta, wiadomości, konto |
|
Czosek
|
Szkółkowicz |
 |
|
Czy jest jakieś inne miejsce gdzie można bez zakładania konta dowiedzieć się, co dzieje się z forum? Kilka tygodni temu na kilka dni forum zniknęło i nie wiedziałem gdzie mogę poszukać informacji co się stało. Nie wiedziałem czy może to u mnie coś jest nie tak, czy forum zaliczyło glebe chwilowo, a może na stałe? Cenie sobie to forum, bo dowiaduję się tu o sprawach, do których sam nie dotarłbym ("nie" z imiesłowami, pamięć mówi "oddzielnie", serce "razem" - jeśli ktoś jest pewny, to poproszę o linka do uzasadnienia).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5 gru 2021, o 18:55
|
|
DMN
|
Trener |
 |
 |
|
Tutaj wklejanie zdjęć odbywa się poprzez BBCode czyli uproszczenie HTML. Dodałem znacznik, który działa jak HTML. W skrócia działa tak: 1. Mamy zdjęcie które chcemy zmniejszyć. Np. https://pamiatki-kibica.pl/files/9404179406623_Maciej_Kuciapa_M_.jpg. Najlepiej sprawdźmy jego rozmiar żeby wiedzieć ile proporcjonalnie je zmniejszyć, aby nowe nie było rozciągnięte - w przeglądarce prawy i Zbadaj. Wyświetli się rozmiar w pikselach, w tym przypadku szerokość x wysokość 430x640. Zmniejszamy je powiedzmy o połowę czyli nowy rozmiar to 215x320. 2. Wrzucamy w odpowiedni kod adres zdjęcia i nowy rozmiar. Ogólny kod będzie wyglądał następująco: Kod: [mimg width=szerokość_w_pikselach height=wysokość_w_pikselach]adres_zdjęcia[/mimg] Gdzie po width= (szerokość) wpisujemy w pikselach nowy rozmiar i podobnie po height= (wysokość). Wartości podajemy bez cudzysłowi "" jak w HTML. Na przykładzie tego zdjęcia: Kod: [mimg width=215 height=320]https://pamiatki-kibica.pl/files/9404179406623_Maciej_Kuciapa_M_.jpg[/mimg] W pełnym edytorze wiadomości pojawił się odpowiedni znacznik z tekstem podpowiedzią jak go używać: 
|
6 sie 2023, o 21:46
|
|
dawidkubacki
|
Szkółkowicz |
 |
|
K2 Nie mogę przywrócić dostępu do konta. Zapomniałem hasła i nie przychodzi na maila link z resetem, pomożesz?
K2: Priv.
|
|