Nie bądź tylko Gapiem. Weź aktywny udział w dyskusji i zarejestruj się już teraz. Rejestracja
Wasze uwagi i problemy związane z naszym Forum.
26 lip 2005, o 19:29
|
Propozycja zmiany na forum |
|
Lirasz
|
Uczestnik GP |
|
|
Dołączył: 1 lut 2003, o 20:41 Skąd: Kraków || Leżajsk Posty: 1865
|
Włączyłem sobie przed chwilą ulubioną stronę z ulubioną drużyną i otworzyłem forum tematyczne: "Stal Rzeszów". Widzę, że w temacie o Tomku Rempale pojawiło się kilka nowych postów. Włączam - a tu nie ma ani słowa o Tomku, tylko siedzi sobie Towarzystwo Wzajemnej Adoracji z Rzeszowa i Lublina
Jestem zarejestrowany na kilku różnych forach, nie tylko żużlowych i proponowałbym jedną zmianę:
Wprowadzić wystem pięciu ostrzeżeń, a po ich przekroczeniu - blokada konta na np. 2-3 tygodnie. Np. na forum o jednej z moich ulubionych gier taki system funkcjonuje i w każdym temacie można znaleść to czego się spodziewa, a nie coś zupełnie innnego. A jaki respekt ma gość z dumną rangą "Czyściciel" :D
Moim zdaniem przydałoby się, aby na forum działał właśnie taki brutalny admin , który by rozdawałby ostrzeżenia dla wszystkich za każde przekroczenie regulaminu, jak i za każdy off-topic.
Nie wiem, czy taka zmiana jest możliwa do zrealizowania. Nie wiem, od czego zależy budowa forum i czy teraz można to zmienić, szczególnie gdy mówi się, że grasuje na naszej stronie i forum jakiś haker...
Prosiłbym moderatorów, jak i innych użytkowników forum, o wypowiedzenie się na temat mojej propozycji.
Moim zdaniem wartoby się zastanowić, czy nie należy tego zmienić, bo naprawdę czasem powstaje niezły zamęt!
|
|
|
|
|
|
|
|
27 lip 2005, o 06:23
|
|
Jasiek
|
Legenda |
|
|
|
Cytuj: Moim zdaniem przydałoby się, aby na forum działał właśnie taki brutalny admin , który by rozdawałby ostrzeżenia dla wszystkich za każde przekroczenie regulaminu, jak i za każdy off-topic.
Wy macie jakies ciagoty do ograniczania swobody wypowiedzi.
Tkwicie najwyrazniej w czasach przed 1989. Czas najwyzszy
przestawic sie na 21 wiek...
_________________ Regards from Sydney Jasiek
It's ok to disagree with me. I cannot force you to be right
|
|
|
|
27 lip 2005, o 07:06
|
|
WiHuRa
|
Uczestnik GP |
|
|
|
Jasiek napisał(a): Wy macie jakies ciagoty do ograniczania swobody wypowiedzi. Tkwicie najwyrazniej w czasach przed 1989. Czas najwyzszy przestawic sie na 21 wiek...
sa pewne kanony wypowiedzi w ktorych kazdy "postujący" powinnien sie miescic. pewna kultura wypowiedzi jest wymagana.
mysle ze kazde szanujace sie forum, ogranicza, gani, banuje uzytkownikow za ich "nieodpowiednie" zachowanie, ktore wykracza poza pewne zasady - jakie to zasady? to juz kazde forum/admini decyduja sami. niektorzy swobode wypowiedzi rozumieją całkiem inaczej tak jak inaczej ludzie pojmuja zasade np tolerancji.
ja jak najbardziej jestem za tym alby zrobic na biezaco porzadek z krewkimi uzytkownikami, choc oczywiscie trzeba to zrobic z wyczuciem i rozsadkiem jak wszystko w zyciu jakies system ostrzezen to jest jakies rozwiazanie. w kazdym razie porzadek robic trzeba bo kiedyś forum może zrobic sie smietnikiem postów pisanych przez gówniarzy, małolatów i dowcipnisiow.
ordnung mus sein!
|
|
|
|
27 lip 2005, o 15:40
|
Propozycja zmian na forum. |
|
Tymek
|
Szkółkowicz |
|
|
Witajcie !
Zgadzam się z wami z jednym ale - ja pragnę nie żeby kogoś karać bo to temat dziecinny tylko chciałbym aby poziom wypowiedzi na forum
podniósł się - ponieważ ten który istnieje jest naprawdę niski.
To towarzystwo wzajemnej adoracji jak ktoś to słusznie nazwał faktycznie
zainteresowane jest jak widzę tylko zdobywaniem ilości wpisów a nie ma nic do powiedzenia.
Lepiej żeby nie dawali głosu bo takie jakieś wpisy że zawsze Marma czy coś innego bez podjęcia tematu to jest śmieszne i świadczy o poziomie
wpisującego czyli inaczej mówiąc zaszczekam żeby wszyscy wiedzieli że jestem.
Znacznie wyższy poziom panuje na forum ogólnopolskim a u nas jeszcze dochodzi problem cenzurowania wpisów naruszających " dobre
imię naszych bohaterów i ich sponsorów ".
Gdyby te małe niedociągnięcia poprawić to uważam że forum spełniało by swoje zadanie i więcej by miało wypowiedzi rzeczowych i napłyneły by nowe osoby zainteresowane prawdziwą dyskusją a nie tylko ci co muszą być wszędzie bo uważają że we wszystkim są świetni i jak widzieli 10 meczy to już wszystko wiedzą o żużlu i zawsze mają rację.
Pozdrawiam wszystkich normalnych kibiców i zapraszam do dyskusji i cieszmy się że trafiliśmy na taki układ spotkań bo wersja Grudziądz a potem Gorzów była nie do przyjęcia i nie do przejścia ponieważ my zawsze mamy na tych torach poważniejsze kłopoty niż inne drużyny.
Nie wiem czemu się tak dzieje ale to prawda - chodzi mi o dwumecze z tymi drużynami.
|
|
|
|
27 lip 2005, o 16:20
|
|
Lirasz
|
Uczestnik GP |
|
|
Dołączył: 1 lut 2003, o 20:41 Skąd: Kraków || Leżajsk Posty: 1865
|
Jasiek napisał(a): Cytuj: Moim zdaniem przydałoby się, aby na forum działał właśnie taki brutalny admin , który by rozdawałby ostrzeżenia dla wszystkich za każde przekroczenie regulaminu, jak i za każdy off-topic. Wy macie jakies ciagoty do ograniczania swobody wypowiedzi. Tkwicie najwyrazniej w czasach przed 1989. Czas najwyzszy przestawic sie na 21 wiek... Po pierwsze: nie zacytowałes mnie dokładnie, bo tam przy brutalnym adminie, jak również i na końcu zdania była emotikonka - więc to jak mnie zacytowałeś, zmienia całkowicie treść mojej wypowiedzi, z żartobliwej na całkiem poważną... Po drugie: tu nie chodzi o ograniczanie swobody wypowiedzi, tylko o zakaz pisania nie na temat, bo powstaje naprawdę niezły zamęt, gdy np. o play-off'ach rozmawia się we wszystkich, (lub prawie wszystkich) tematach - jak wtedy szukać jakichkolwiek przydatnych dla nas informacji? Przykład: jak założyłem temat o Tomku Rempale, miałem dwa cele: 1. Jaki jest jego stan zdrowia; 2. Czy warto stosować ZZ... Kilka-kilkanaście pierwszych postów odpowiadało na te pytania. Później rozmowa przeszła na temat przeszłości Tomka, co jeszcze jakoś wiązało się z tematem. Później rozmowa zeszła na temat zasad o Zastępstwie Zawodnika i play-off'ach... Przez całą stronę czy dwie, nic tylko zupełnie coś innego, jedynie końcówka jest o Tomku... mrbog napisał(a): ..........ale masz wyobraźnie
Zacytowałem cały post: czy cokolwiek wnosi do dyskusji, czy jest napisany aby sobie nabić posta?
Ciekawe jakie jest zdanie moderatorów na tematy przeze mnie poruszone. Czekam na wypowiedzi
|
|
|
|
29 sie 2005, o 22:35
|
|
MaK(s)
|
Weteran |
|
|
Stalowiec_87 napisał(a): (...)
Nie cytuje, bo i nie ma czego. Dzieki, ze w koncu przekonales adminow do podjecia decyzji, na ktora polowa forum czekala co najmniej od kilkunastu dni.
|
|
21 lis 2005, o 13:08
|
|
mikas
|
Reprezentant kraju |
|
|
|
|