Nie bądź tylko Gapiem. Weź aktywny udział w dyskusji i zarejestruj się już teraz. Rejestracja
Wasze uwagi i problemy związane z naszym Forum.
|
|
4 gru 2006, o 12:02
|
|
K 2
|
Danish Power! |
|
|
Dołączył: 30 sty 2003, o 11:44 Skąd: Danishlandia Posty: 9673
|
Tak, juz o tym myslalem. Wkrotce pojawi sie odpowiedni temat do glosowania
_________________ "Jeżeli masz wszystko pod kontrolą, to znaczy ze jedziesz zbyt wolno."
|
|
|
|
1 sty 2007, o 23:40
|
|
K 2
|
Danish Power! |
|
|
|
REX napisał(a): skoro zawsze mozna odpowiedziec pod spodem. Obawiam sie, ze wtedy pojawilo by sie sporo glosow, ze nabijamy posty. Szczegolnie, ze te uwagi sa najczesciej krotkie.REX napisał(a): Nie podoba mi sie rowniez pisanie calych postow innym kolorem niz standard.
Posty w kolorze niebieskim zaczalem pisac zanim zostalem modem, a pozniej adminem. Nie robie tego, aby sie wyrozniac - po prostu tak mi sie podoba. Na innych forach tez tak pisze.
_________________ "Jeżeli masz wszystko pod kontrolą, to znaczy ze jedziesz zbyt wolno."
|
|
|
|
2 sty 2007, o 00:02
|
|
Ipswich
|
Junior |
|
|
|
Tak myslalem, ze wcinanie bedziesz chcial wytlumaczyc nabijaniem postow, ale przeciez po pierwsze licznik nie jest najwazniejszy i najlepiej by bylo jakby zostal calkowicie zlikwidowany, a po drugie jestest na tym forum od tak dawna i do tego jestes modem ze liczba postow nie powinna nikogo dziwic, zwlaszcza ze i tak jest pokazna.
edit:
Zwlaszcza ze dopiski o ile juz sa powinny byc rzeczowe i napisane tak zeby nie bylo watpliwosci ze moglyby byc posadzone o nabijanie postow gdyby byly pisane "normalnie".
Co do kolorow to mysle ze jakbym ja lub inny user zaczal uzywac np koloru czerwonego czy zoltego bo "tak mu sie podoba" nie bylo by to specjalnie grzeczne z jego strony i mysle ze niespodobaloby sie takie zachowanie innym uzytkownikom forum. Jesli jednak przeszkadza to tylko mi to ok pisz nawet na rozowo
|
|
|
2 sty 2007, o 09:05
|
|
K 2
|
Danish Power! |
|
|
|
Co do nabijania postow, to nie chodzilo mi nawet o licznik, tylko o to, ze te posty sa najczesciej krotka uwaga i pisanie ich czesto (a zapewniam, ze czesto regulamin jest lamany i trzeba to robic) byloby odebrane przez niektorych jako nabijanie. Ale w koncu taka rola adminow i modow, zeby upominac, wiec ja sie sklaniam do propozycji REX'a Dzieki temu, nie byloby takich sytuacji o jakich pisal Fransik.
Cytuj: Co do kolorow to mysle ze jakbym ja lub inny user zaczal uzywac np koloru czerwonego czy zoltego bo "tak mu sie podoba" nie bylo by to specjalnie grzeczne z jego strony i mysle ze niespodobaloby sie takie zachowanie innym uzytkownikom forum
Sa na tym forum osoby, ktore pisza na kolorowo kazde swoje posty, albo cale je pogrubiaja i nie spotkaly sie chyba z zadna uwaga Regulamin mowi jasno, ze zabrania sie pisania postow z Caps Lockiem. Pisania na kolorowo nie zabrania. Wez takze pod uwage to, ze akurat moj niebieski "zlewa" sie dosyc dobrze z kolorem forum. Gdyby ktos zaczal pisac na czerwono to sadze, ze inni uzytkownicy nie czytali by tych postow, ze wzgledu na jaskrawosc
|
|
|
|
7 sty 2007, o 10:55
|
|
Adik
|
Szkółkowicz |
|
|
Ja mam uwagę co do K2
sam jako admin powinieneś dawać przykład innym na forum,a tymczasem :
K 2 napisał(a): Troche odstepujac od tematu, chcialbym Ci GRISZA serdecznie pogratulowac Oby z Twojego synka dobry Stalowiec wyrosl K 2 napisał(a): Z tą Wasza "dzika" klawiatura?
_________________ ....
|
|
|
|
7 sty 2007, o 12:20
|
|
K 2
|
Danish Power! |
|
|
|
Hyhy, nie ma to jak kolejne zalozenie lewego konta i zarejestrowanie sie na forum tylko po to, aby napisac uwage do mnie. Brak ci odwagi ze sie rejestrujesz pod nowym nickiem? Ale odpowiem ci, bo potem nastepny nawiedzony bedzie sie mnie czepial
1. Jak dorosniesz i zmadrzejesz to moze zrozumiesz co to znaczy narodziny syna. Grisza to stary bywalec forum i pogratulowanie mu narodzin potomka, to chyba nie jest wielke wykroczenie. Ale co ty mozesz o tym wiedziec, skoro masz 13 lat.
2. Chcialem sie dowiedziec od MiK'a, czy w tym zestawie, ktory chce sprzedac jest jego slynna w niektorych kregach klawiatura. Skoro dal ogloszenie sprzedazy, to kazdy zainteresowany ma prawo zapytac o sprzedawany przedmiot, co nie?
|
|
20 sty 2007, o 18:44
|
|
buried
|
Uczestnik GP |
|
|
|
|
22 sty 2007, o 15:35
|
|
DMN
|
Trener |
|
|
|
Udają, że nie widzą. Ponadto często pojawiający się błąd: Cytuj: phpBB : Critical Error Error creating new session DEBUG MODE SQL Error : 1114 The table 'phpbb_sessions' is full To na pewno zapychanie się tabel w bazie. Tu są centra PHP+MySQL. Powinno coś być o tym problemie: http://www.php.nethttp://dev.mysql.com/docPostaram się poszperać na tych stronkach i znaleźć jakieś rozwiązanie jak będę miał na to więcej czasu.
|
22 sty 2007, o 16:21
|
|
ireneusz
|
Medalista GP |
|
|
|
To nie jest tak że nikt nie widzi, lecz nie wszyscy mogą wpływać na taki stan rzeczy. Mechanizm, na którym działa forum (phpbb) jest zbudowany tak, a nie inaczej i tabela z przechowywanymi identyfikatorami sesji przepełnia się, gdy dany użytkownik wychodzi z forum po prostu zamykając okno przeglądarki a nie klika "Wyloguj". Przy liczbie osób odwiedzających forum ta sytuacja narasta i w efekcie jest Error.
Jak "ręcznie" można to rozwiązać (choć to rozwiązanie z racji problemu i tak będzie tymczasowe)? Wziąć jakieś narzędzie do zdalnej administracji bazy (np. to ze strony http://www.phpmyadmin.net, choć jeśli jest dostęp do shella serwera to można i z terminala konsoli korzystać), utworzyć na wszelki wypadek kopię bazy (polecenie mysqldump), następnie (jeżeli korzystamy z phpadmin) wybrać nazwę bazy, przejść do zakładki forum_sessions przewinąć ekran na dół i zaznaczyć checkbox przy etykiecie "empty" (nie pomylić z "drop", bo baza poleci w kosmos ).
P.s. Albo ewentualnie można się zainteresować znacznie lepszym niż phpbb rozwiązaniem jakim jest Invision Power Board (strona: http://www.invisionboard.com/) i go zakupić (niestety, to jego wada - koszt 149$). Ale to jest deczyja wzmagąjca szerszej debaty i zaangażowania większej liczby osób (chodzi oczywiście o $$).
|
|
|
5 lut 2007, o 10:47
|
|
Koniara
|
Uczestnik GP |
|
|
|
Padło akurat na Tarnów trudno, chodzilo o to, że ktoś podjął temat, jeśli myśl rozwinęłaby osoba z Rzeszowa też bym się wtrąciła. Poza tym wskazane przez Ciebie 2 posty wyżej Tarnów podają jako przykład, początek postu odnosi się m.in. do Stali, więc na temat - prawda?
Szukacie igły w stogu siana - pewne dlatego, że jestem kobietą. Pisałeś, że były słowa krytyki, które okazały się zupełnie nieuzasadnione, co zostało wyjaśnione i zostałam za to przeproszona, co prawda poprzez PW, a nie na forum ogólnym, ale po prostu pokazuje to, że wg co niektórych kobieta nie może być moderatorem i każdy jej ruch jest niemal na cenzurowanym. Tyle w temacie.
PS. Czekam na kolejne slowa krytyki.
_________________ "Nic na świecie nie zdarza się przez przypadek." - Paulo Coelho.
|
|
|
|
5 lut 2007, o 20:26
|
|
Jasiek
|
Legenda |
|
|
|
Cytuj: Poza tym wskazane przez Ciebie 2 posty wyżej Tarnów podają jako przykład, początek postu odnosi się m.in. do Stali, więc na temat - prawda?
Temat jest o skladzie Stali, a gosciu, co sie wpisal, porusza temat frekwencji na trybunach w Tarnowie. Nie wiem, czy to jest na temat. Killer odpowiada i sprostowuje informacje. Nie widze w tym nic zlego. Za to powinno sie byc konsekwentnym - albo upomnienie dostaja obaj za dyskusje nie na temat, albo dostaje je ten, co tematu dotknal. Bo co ma frekwencja w Tarnowie do skladu Stali?
_________________ Regards from Sydney Jasiek
It's ok to disagree with me. I cannot force you to be right
|
|
4 kwi 2007, o 20:21
|
|
Dołączył: 29 cze 2006, o 10:05 Skąd: od Kuciapy z kompa Posty: 65
|
Mam takie pytanie - na jakich zasadach wybierani są na tym forum dyretorzy i czy naprawdę nie ma kompetentnej osoby, która widząc co się dzieje nie zareaguje?
|
|