Nie bądź tylko Gapiem. Weź aktywny udział w dyskusji i zarejestruj się już teraz. Rejestracja
Wasze uwagi i problemy związane z naszym Forum.
22 sty 2009, o 20:53
|
|
K 2
|
Danish Power! |
|
|
Dołączył: 30 sty 2003, o 11:44 Skąd: Danishlandia Posty: 9673
|
Ze względu na obawy, że forum może przestać być wkrótce niezależne, Administracja rozważa przeniesie go na zewnętrzne serwery zagraniczne, np. do Stanów Zjednoczonych.
Jednocześnie informujemy, że obecna Administracja forum czyni starania, aby przekazać je zewnętrznej osobie, tak aby uciąć wszelkie spekulacje, na temat niezależności forum. Gdy tylko wszelkie formalności zostaną załatwione, obecni Administratorzy zrezygnują ze swoich funkcji. Forum w przyszłości może być finansowane z reklam google, oraz od ewentualnych chętnych darczyńców. Tym samym, można być pewnym, że to miejsce nie zniknie z sieci. Obecna Administracja forum zrobi wszystko, aby zapewnić dobre warunki dla dalszej działalności.
_________________ "Jeżeli masz wszystko pod kontrolą, to znaczy ze jedziesz zbyt wolno."
|
|
|
|
23 sty 2009, o 09:34
|
Re: Wielkie zmiany na forum |
|
|
K 2 napisał(a): Administracja rozważa przeniesie go na zewnętrzne serwery zagraniczne, np. do Stanów Zjednoczonych. a co obecny serwer jest polski ?
|
|
23 sty 2009, o 12:33
|
|
|
myślałem ze chodzi mu o ten adres forum
|
|
|
|
|
|
|
|
30 sty 2009, o 22:59
|
|
dupman
|
Medalista GP |
|
|
|
Forum przeniesione. Cala masa i poleciala ale jest przeniesione. Obecnie tymczasowo forum bedzie pod adresem http://stalrzeszow.home.pl. W poniedzialek zrobimy zmiane delegacji domeny i wrocimy do poprawnej domeny http://stalrzeszow.comW imieniu Administracji wielkie sorry ze trwalo to az 24h. Niestety podczas przenosin bazy MySQL 452,2 MB napotkalismy cala mase problemow, ktorych ujawnienie zdecydowanej wiekszosci zapewne nic by nie powiedzialo. Liczylismy ze przenosiny zajma nam nie wiecej niz 1h (prace rozpoczelismy ok. 24) Poniewaz za obecny serwer trzeba placic a nie chcemy robic zbiorek, liczymy ze zrozumiecie "aluzje" i polubicie sie z wyswietlanymi reklamami na forum
_________________ "Nie mój cyrk, nie moje małpy",
|
|
|
|
3 lut 2009, o 19:13
|
|
K 2
|
Danish Power! |
|
|
Dołączył: 30 sty 2003, o 11:44 Skąd: Danishlandia Posty: 9673
|
Zmiana serwera całkowicie już zakończona Na dniach załatwiona zostanie kwestia domeny.
Dzisiaj natomiast wprowadziliśmy kilka istotnych zmian, dzięki którym pewne sprawy będą bardziej przejrzyste. Do tej pory było kilka różnych rang, które otrzymywali "specyficzni" użytkownicy. Poza rangą, nie było jednak żadnych innych konsekwencji. Od dzisiaj to się zmieniło. Wprowadziliśmy dwie grupy, jedna to "Nabijacz Postów", a druga to "TROLL". W ramach tej drugiej znaleźli się użytkownicy, którzy do tej pory posiadali takie rangi jak "Dziecko neostrady" i "Napinacz". Obie grupy kilka ograniczeń. Poniżej najważniejsze szczegóły:
Użytkownicy należący do tych grup: - posiadają rangę Nabijacz postów/TROLL - posiadają specjalny avatar, stały dla danej grupy - wszystkie ich posty nie będą od razu pojawiać się na forum, lecz trafią do moderacji. Wyjątkiem są działy "Typer" i "O forum" (pierwszy, aby umożliwić swobodne typowanie w wyznaczonym czasie, a drugi, aby bez żadnych podejrzeń o stronniczość moderatorów, mogli przedstawiać swoje uwagi) - użytkownicy z grupy TROLL tracą dodatkowo możliwość m. in. posiadania podpisu.
Przypisanie do grupy oczywiście nie jest dożywotnie, jak się z niej "wypisać", to chyba każdy się domyśla - wystarczy zmienić postępowanie i styl pisania
_________________ "Jeżeli masz wszystko pod kontrolą, to znaczy ze jedziesz zbyt wolno."
|
|
|
|
4 lut 2009, o 21:55
|
|
bromaz
|
Uczestnik GP |
|
|
"wszystkie ich posty, nie będą od razu pojawiać się na forum, lecz trafią do moderacji". Brawo Panowie ! Przypomina mi to cenzurę - jak za czasów komuny. Pozdro.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5 lut 2009, o 00:10
|
|
bromaz
|
Uczestnik GP |
|
|
Koniara : Dziękuję za miłe słowa. Nadmieniam, że są to pierwsze miłe słowa, które usłyszałem pod moim adresem na tym forum. Ciągle tylko dostaje mi się za to że pisze w kółko jedno i to samo. Uważam, że jest to trochu niesprawiedliwe. Napisałem ponad 40 postów, na różne tematy i w każdym pisałem o czym innym. Fakt, że może ze dwa-trzy razy powtórzyłem niektóre zdania.W kilkunastu ostatnich postach zwracam uwagę na to aby się nie powtarzać. Mimo to przy każdej okazji mi się to wypomina. Zaznaczam, że jestem młodym forumowiczem /choć nie wiekiem/, na tym forum piszę dopiero niespełna miesiąc. Naszej Stali kibicuję już ponad 40-ci lat i dobro naszego żużla leży mi na sercu. Sory, że może znów się gdzieś powtórzyłem, ale chciałem się choć odrobinę usprawiedliwić. Pozdrawiam. Pragnę jeszcze nadmienić, że w moich postach nigdy nie używam wulgarnych słów, przekleństw, pomówień itp. Zauważam, że niektórzy na tym forum to czynią ! a mino tego nie mają nabijacza, banów, młota, cenzury itd.
|
|
|
|
5 lut 2009, o 10:18
|
|
bromaz
|
Uczestnik GP |
|
|
Sorki,że napisałem posta pod postem ! Tak jakoś to wyszło. Proszę to potraktować jako jeden post /tj.ciąg dalszy jednego posta, w tej samej sprawie/. Pozdro.
|
|
5 lut 2009, o 12:38
|
|
bromaz
|
Uczestnik GP |
|
|
K 2 : Dziękuję serdecznie ! Ten post pod postem to jakoś mi się tak nieopacznie wymkło - sory ! /ale widzę, że już jest jeden post - za naniesioną poprawkę dziękuję/. Pozdrawiam.
|
|