Nie bądź tylko Gapiem. Weź aktywny udział w dyskusji i zarejestruj się już teraz. Rejestracja
Rozmowy o sporcie żużlowym
|
|
10 wrz 2011, o 19:18
|
Re: Chris Harris - Rzeszów 2011 |
|
Darek21
|
Reprezentant kraju |
 |
 |
|
Jeśli zostanie w gp to zarobki zmniejszą mu się TYLKO i wyłącznie w polskiej lidze, a popatrz się na to przez pryzmat sponsora - daje kasę na zawodnika który nie jeździ w gp, więc automatycznie daje tej kasy mniej no bo co to za reklama jeżeli zawodnik nie jeździ w najważniejszych zawodach w danej dyscyplinie sportowej. Tak samo kluby wolą zatrudniać zawodników z gp ponieważ wiadomo, że przez sam fakt jeżdżenia w gp zawodnik musi posiadać większy park maszyn i to taki dzięki któremu będzie mógł rywalizować z innymi zawodnikami z gp więc jest to niejako gwarancja odpowiedniego przygotowania sprzętowego, w związku z czym wiadomo, że dadzą mu więcej kasy na przygotowanie się do sezonu. Więc Harrisowi po prostu nie opłaca się wypadać z gp bo w przyszłym straci kasę tak czy tak - jak wypadnie to sponsorzy mu nie dadzą takiej kasy na przygotowanie się do sezonu ale nadrobi w Polsce, do tego zarobi mniej w Anglii i Szwecji (zawodnik spoza gp zawsze dostanie mniejszą kasę niż ten z gp). A jeśli zostanie to wiadomo - dostanie mniejszą kasę w Polsce w pierwszej lidze, ale równocześnie będzie robić więcej punktów więc nie będzie aż tak poszkodowany, do tego sponsorzy będą go wspierać w dotychczasowy sposób i w Angli i Szwecji dostanie więcej kasy niż jakby wypadł, a będzie dalej jeździł z najlepszymi zawodnikami na świecie co 2tygodnie co może tylko pozytywnie wpłynąć na jego umiejętności sportowca, co może zaskutkować w przyszłości wyższymi kontraktami. Więc pisanie o tym że wypadnięcie z gp mu się opłaca jest totalną bzdurą bo kasa będzie podobna do tego jakby został, a będzie poza najlepszą 15 na świecie co może się tylko negatywnie odbić na jego formie.
_________________ .
|
|
|
|
|
|
10 wrz 2011, o 20:16
|
|
Nowy_
|
Uczestnik GP |
 |
 |
|
tak, niech odpuści walkę, z najlepszymi, w której to walce już wiele osiągnął i jest bez wątpienia najlepszym Anglikiem od czasów Lorama, na rzecz jazdy na rzeszowskim lotnisku dla kilkudziesięciu patyków. Walka z Gollobem, Crumpem, Hampelem to nic w porównaniu z walką o pozycję zawodnika oczekującego z Lampartem i Kuciapą. Możliwość pokazania się się wśród najlepszych na świecie, a możliwość pokazania się przed Burym i Ferencem?
Już pisałem to w innym wątku: dobrowolna rezygnacja Harrisa z GP na rzecz jazdy w pomarańczowym cyrku, to najdziwniejsza teza, jaką czytałem na tym forum od dawna. Zresztą sam Harris na łamach syfów mówił, że bardzo liczy na dzikusa i de facto, nie wyobraża sobie innej opcji niż starty w GP w 2011r.
_________________ "Kiedy byłem potrzebny, jeździłem po sześć razy" E. Sajfutdinow
|
|
|
|
11 wrz 2011, o 01:27
|
|
Ritchie
|
Weteran |
 |
 |
Dołączył: 11 gru 2005, o 00:46 Skąd: Rz-ów => Wa-wa Posty: 3922
|
Widze to jakos tak: odmowa dzikusa i odpadniecie z GP = niedokladanie do GP + wiecej czasu na poukladanie spraw, zbudowanie formy i koncentracje na ligach + wysoki kontrakt w Rzeszowie lub ktoryms klubie e-ligowym; wziecie dzikusa = dolowanie i dokladanie do GP + najprawdopodobniej dalsze dolowanie w polskiej lidze + slaby kontrakt w I lidze; Jak widac, wybor taki oczywisty nie jest 
|
|
|
|
5 paź 2011, o 13:04
|
|
Kosimazaki
|
Uczestnik GP |
 |
 |
Dołączył: 17 lut 2010, o 10:47 Skąd: Lasy lisciaste Posty: 1507
|
Bomber ostatnio w gazie, na silniku ktory ma 11 lat hehe, jestem ciekaw jego wystepu w Gorzowie, mozliwe ze ostatnimi wystepami w Gp moze sobie zapewnic dzikusa, szkoda bo go nie zobaczymy wtedy w Rzeszowie. 
_________________ Ale nie może być inaczej, jeśli w zarządach siedzą laicy, którzy mają jeszcze gorszych doradców. W naszych klubach robi się jakieś małe biznesy, zamiast myśleć o wyniku sportowym. Wiem, narażam się teraz w klubach i będzie mi trudniej znaleźć pracę. Ale mam to w du… Ja stawiam sprawę jasno. Jako trener mam osiągać dobre wyniki sportowe i choćby po trupach, ale swoje wojny będę wygrywał.
|
|