Nie bądź tylko Gapiem. Weź aktywny udział w dyskusji i zarejestruj się już teraz. Rejestracja
Luźne rozmowy na luźne tematy
27 wrz 2024, o 15:52
|
|
Kamil
|
Legenda |
|
|
Hej Karolcia czyli co Izby Karnej SN też nie uznajemy? xDDD Dobre dobre pieknie, kolejne pociski dajecie mi do walki z kastą. Też sobie jedne orzeczenia Sadów będę uznawał, a inne nie. I się będę powoływał na samego min. sprawiedliwości/prokuratora generalnego i premiera Aha bym zapomniał. kamyk napisał(a): Kamil napisał(a): Hej liwier po co Ci głowa? Jesz niom?
Potrzebna mu. Oglonda niom tvn mocno śmiechnięte
|
|
|
|
29 wrz 2024, o 11:04
|
|
kamyk
|
Reprezentant kraju |
|
|
|
Wciąż cisza ze strony Liwera. Jakoś nie kwapi się do tego aby odnieść się do wniosku z pracy naukowej na którą się powoływał. Całkowita zawartość CO2 w atmosferze to - 0,04% -> z tego 0,0384% to naturalne źrodła CO2. Działalność człowieka to 0,0016% -> Unia Europejska jest odpowiedzialna za 0,000256% Teraz najlepsze. Ekozje*y z UE wymyśliły religię dla takich liwerów, że jak zredukują wytwarzanie CO2 z 0,000256% do 0,000156% to nagle na całej ziemi przestaną występować susze, powodzie, trąby powietrzne, huragany a w Polsce nastanie demokracja. Wystarczy używać więcej papierowych słomek
_________________ Tusk rozmawia i naciska - karolcia Cz lip 04, 14:32:49
|
|
|
|
|
|
|
|
29 wrz 2024, o 21:38
|
|
Jasiek
|
Legenda |
|
|
|
Politycy uzywaja tego wszystkiego do wlasnego agenda, a kapitalisci probuja na tym oczywiscie zarobic. Jedni uzywaja tego, zeby wprowadzic roznej masci podatki (podatek klimatyczny, podatek carbon tax, zwiekszenie akcyzy na paliwo czy VAT na paliwo), drudzy z kolei zeby ludzi straszyc, co to sie stanie, jesli np. nie zmniejszymy emisji CO2 do roku 2030 (zazwyczaj sa to ci, ktorzy martwia sie o utrzymanie wladzy lub chca sie do niej dorwac). Tymczasem oni sami dzialaja dokladnie w przeciwnym kierunku np. nakladajac ogromne cla na samochody elektryczne (zwlaszcza te z Chin), co sprawia, ze sa drozsze, a zatem ludzie nie chca ich kupowac i nadal wola "nieekologiczne" opcje. Baterie do samochodow elektrycznych jak i systemow paneli slonecznych tez megadrogie, no i ludzie po prostu sie opieraja, bo nie maja z czego placic albo po prostu im sie to nie kalkuluje. W taki sposob powstaja rozne teorie spiskowe, a do tego jeszcze ludzie kwestionuja, co im sie mowi, bo nie wierza politykom i kapitalistom. Ludzie nie sa glupi i wiedza, ze tego wszystkiego uzywa sie do tego, zeby bogaci bogacili sie jeszcze bardziej, a biedniejsi nie mogli sie od nich uniezaleznic finansowo. Przykladowo - ja mam w domu system paneli i generuje mi energie. Kosztowal mniej wiecej $6,000 i moje rachunki za prad zmniejszyly sie mniej wiecej $400 za kwartal. Latwo policzyc, ze inwestycja zwroci mi sie w nieco ponizej 4 lat. Chcialbym dokupic baterie, bo wtedy prawdopodobnie zaoszczedzilbym kolejne $300 - $400 na kwartal. Niestety, bateria kosztuje $12,000 (czyli dwa razy tyle co sam system), a jej zywot do dzis jest niejasny, bo rozne marki maja rozne okresy. Z checia kupie sobie taka baterie, jesli cena bedzie blizsza $6,000, bo wtedy latwo policzyc, ze mi sie to zwroci, zanim bede musial zastapic te baterie. Cytuj: Całkowita zawartość CO2 w atmosferze to - 0,04% -> z tego 0,0384% to naturalne źrodła CO2. Działalność człowieka to 0,0016% -> Unia Europejska jest odpowiedzialna za 0,000256% Kamyk, mozesz wrzucic linka do zrodla tej informacji?
_________________ Regards from Sydney Jasiek
It's ok to disagree with me. I cannot force you to be right
|
|
|
|
30 wrz 2024, o 15:23
|
|
kamyk
|
Reprezentant kraju |
|
|
|
karolcia napisał(a): Kamil napisał(a): Oj Kamil, gdyby PiS słuchał prognoz meteorologicznych, to Zimny Lech nie leciałby do Smoleńska tylko na lotnisko zapasowe Na przykładzie kloacznego poziomu twoich wpisów i tej dziewki z wyspiańskiego zaczynam rozumieć, dlaczego w Polsce jest taki ogromny kryzys demograficzny.
|
|
30 wrz 2024, o 18:39
|
|
FIS
|
Medalista GP |
|
|
Dołączył: 23 kwi 2006, o 14:29 Skąd: przybyszówka Posty: 2726
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 paź 2024, o 12:14
|
|
karolcia
|
Medalista GP |
|
|
Dołączył: 19 kwi 2003, o 23:24 Skąd: z Rzeszowa, ze Stali Posty: 2467
|
Jasiek napisał(a): Jak dla mnie opodatkowanie odszkodowan to cos niewyobrazalnego, totalnie nie do przyjecia.
Ktory geniusz takie cos wymyslil? Jaśku to dotyczy WYŁĄCZNIE podmiotów gospodarczych. Kto wymyślił? Nie chce mi się grzebać w archeologii, ale wydaje mi się że te zapisy były już w ustawie o CIT z 1992 roku. Poza tym można założyć, że podobne unormowania występują w innych krajach. Możliwe że i w Australii także. Trzeba by pytać księgowych. I nie zapominajmy o rachunkowości, bo to nie wygląda tak że spółka dostaje odszkodowanie i płaci podatek; rozróżniaj przychód, koszty i zwolnienia. No ale wg ćwierćinteligencji to Tusk winien Kamil napisał(a): O co chodzi? Co to się stało się, że tak dupka zapiekła? Jak to PiSior, wszędzie szuka drugiego dna a zwłaszcza piekącej dupki kamyk napisał(a): Dupka zapiekła bo razem z tornadowym Liwerem dają dowód ogromnemu zaangażowaniu partyjnemu Ty już wytrzeźwiał po świętowaniu Dnia Zjednoczenia?
_________________ Marsz marsz Dąbrowski, z ziemi polskiej do Wolski
|
|
|
|
1 paź 2024, o 13:40
|
|
kamyk
|
Reprezentant kraju |
|
|
|
karolcia napisał(a): Ty już wytrzeźwiał po świętowaniu Dnia Zjednoczenia? Bliski jest ci temat libacji alkoholowych? Stąd problemy z założeniem rodziny? Przy okazji bardzo chciałbym się dowiedzieć od ciebie i tej twojej resoviackiej koleżanki dlaczego nie założyłyście rodziny? Skąd taka niechęć e waszym środowisku do nieposiadania dzieci? Wpływ medialnej propagandy TVN i Onetu, które promują psieci i równocześnie strefy wolne od dzieci? Wasze niskie IQ? Wulgarność? Nałogi? Co do świętowania to zapytaj u źródła: środowisko antypis i mniejszość ukraińska. Tam póki co 95% wszystkich wykrytych szpiegów rosyjskich z ostatnich kilku lat PS. Nie piję alkoholu
|
|
1 paź 2024, o 17:30
|
|
FIS
|
Medalista GP |
|
|
Dołączył: 23 kwi 2006, o 14:29 Skąd: przybyszówka Posty: 2726
|
|
|
|
1 paź 2024, o 18:14
|
|
Kamil
|
Legenda |
|
|
Dobra beka z ostatnimi wydarzeniami z Niemcem Tuskiem i obraz durnowatych jbc pisów. Jak to powiedział Żakowski o "sztabach kryzysowych" Niemca Tuska to besztanie urzędników w świetle kamer zrzucanie winny na złych bojarów i robienie z siebie dobrego cara/gospodarza co dba o obywateli, to jest Putin albo Łukaszenko albo po prostu komuna. Ileż takich filmików można znaleźć w necie jak przyjeżdża Putin albo Łukaszenko na prowincje i mu tam jakiś gubernator zdaje relacje z tego co się dzieje w jego regionie, a on go beszta, że ludzie narzekają. No podobnie było w Polsce za komuny jako to sekretarz przyjeżdżał na prowincje i jak to się mówiło trawę malowało na zielono. I co się okazuje, że mu rośnie w sondażach xDDD No to jedziemy dalej teraz będzie walczył z alkoholem w tubkach czy na stacjach benzynowych. Nawiązywanie do walk sprzed dekady z kibolami czy z dopalaczami. jbc pisy twierdziły, że pisiory ciemnogród tworzą bożka z Kaczyńskiego, ołtarzyki i się modlą do niego, a takiego kultu jednostki jaki tworzą ze swojego idola to próżno szukac. A podsumowanie tej całej hucpy jest oczywiście jedno. Jbc pisy co widać po przygłupach stąd chcą być bardzo europejscy, tacy światli, postępowi no jak na tym zachodzie, żeby się wyrwać z tego ciemnogrodu. od tych tfu pisiorów. A w rzeczywistości jak to już wielu obserwatorów, badaczy, publicystów wskazywało są to tylko ukryte kompleksy tego jakim samym ciemnogrodem są i w rzeczywistości nie rozumieją czym są europejskie standard(ot mieliśmy tutaj parę przykładów od naszych przygłupów. szydera z osób chorych, brak tolerancji dla odmiennych poglądów, wykluczenie odmiennych poglądów, chęc stworzenia z wszystkich największych mediów czy to w tv czy portali internetowych jednej tuby przekazującej to samo itd. itp. można wymieniać) i jara ich wschodni styl uprawiania polityki. Zauwazyłem iż najgorsi są Ci wchodzący w dorosłość w latach 90-tych, tj. w erze w gruncie rzeczy przedłużenia komunizmu przez badaczy nazwanych postkomunizmem, gdy właśnie było to jak wskazałem wyżej największe media jak wyborcza, tv publiczna, wchodząca tvn głosiły to samo, zawsze inne poglądy niż przez nich wskazywane były wykluczane, przemilczane, wyśmiewane, a osoby/partie głoszące były wrzucane do roli oszołomów. Tak te jbć pisy zostali wychowani jak to się mówi czym skorupka za młodu nasiąknie tym na starość trąci. Wydawało im się, że to jest zachodni świat i do dziś nie rozumieją iż to było to w gruncie rzeczy przedłużanie metod komunistycznych tj. cenzury innymi metodami. I wolność słowa, demokratyczne państwo polega na czymś kompletnie innym tj. choćby na tym iż każdy może mieć swoje zdanie, inne od nich i wcale od razu nie jest oszołomem, którego należy wykluczyć z dyskursu publicznego. Gdzieś tam w tyle głowy przygłupów od jbc pis świta, że no coś tu jest nie tak, że wcale demokracja nie polega na tym, że czy przełącze z tvp, na tvn czy polsat to mi się to samo mówi i głosi jaki to wspaniały jest Niemiec Tusk, ale to jak już też znane w ludzkiej psychologii Ci którzy głoszą prawdę wyrywająca człowieka z błogiego spokoju są najbardziej znienawidzeni. Stąd wściekły atak na inne poglądy. Tak więc cóż trzeba zamordyzmu co nas będzie utrzymywał w spokoju i będzie jak w latach 90-tych, a najlepiej do tego nadaje się niemiec Tusk grający rolę Putina. Jak już zniszczy ten pis/pisiorów nikt nam nie będzie mówił. ku...rwa z was to żadni światli Europejczycy, a zwykłe proste chamy, które są tak głupie, że za europejskie standardy kupiły metody komunistyczne
|
|
1 paź 2024, o 21:52
|
|
kamyk
|
Reprezentant kraju |
|
|
|
ResoviAnka napisał(a): Kamyk ty gościu masz jakąś skrzywioną psychikę że się mnie czepiasz? Pokaż mi gdzie jest nakazane, że mając 21 lat to muszę mieć męża i dzieci? Z chłopakiem mamy jeszcze czas. Może ty się pochwal ile masz dzieci. Tylko takich potwierdzonych, nie podrzuconych przez ślubną. Nie masz swojego kurnika na Wyspiańskiego czasem? Wspieraj swoich głogowskich braci bo ostatnio było was znowu 400 osób. Wstyd na całą Polskę.
|
|
|
|
1 paź 2024, o 22:23
|
|
Kamil
|
Legenda |
|
|
400? Jesteś Kamyku dla nich litościwy bo to jest liczba zawyżona co najmniej o 4, jeśli nie o 10. dla mnie tu jest 50 osób. A propos https://nowiny24.pl/kolejne-przeszkody- ... 1-18847465Dobrze, że mamy tu kolejne opóźnienie, albowiem Cytuj: Koszt budowy wyniesie 194 mln zł, najwięcej pieniędzy (104 mln zł) wyłoży miasto, następnie ministerstwo sportu i rekreacji (60 mln) i samorząd podkarpacki (30 mln zł) To jest jakiś niebywały skandal i dziwi mnie iż środowisko Stali Rzeszów piłkarskiej i żużlowej nie połączy wspólnie sił i nie bije na alarm. Co powinno się stać w trybie natychmiastowym. Spółka żużlowa Stali ma w planie awans do ekstraligi w perspektywie powiedzmy 2-3 lat. Spółka piłkarska Stali również przynajmniej oficjalnie tak twierdzi, chociaż patrząc na niektóre ruchy(niepotrzebne osłabianie zespołu) można mieć wątpliwości, no ale jak młodzi zrobią awans to chyba nikt płakał nie będzie i go nie odpuści. I jest na to perspektywa. Czyli mamy dwa podmioty, który na obecnym stadionie przy h69 chcą wkrótce podejmować najważniejsze drużyny w kraju w piłke nożna i w żużlu. I istnieje spore prawdopodobieństwo, że tak się stanie. Do tego oba podmioty mają przyzwoitą średnią frekwencję jak na ligę, którą są tj. około 3-4 tys na piłce i około 5-6 tys na żużlu. Jednak hitowe starcia np. w piłce potrafiły przyciągnąć 8 tys ludzi, a na żużlu komplet 11700. Można spokojnie założyć, że w ekstraklasie piłkarskiej i ekstralidze żużlowej stadion obecnie 11 700 pojemności spokojnie wypełni. Weźmy jeszcze pod uwagę, że będą w dobrych liczbach przyjeżdżać i na piłke i na żużel kibice gości i konieczny będzie sektor buforowy co zmniejsza pojemność dla fanów gospodarzy. Ergo zapotrzebowanie na nowy większy stadion spełniający standardy piłkarskiej ekstraklasy i żużlowej ekstraligi jest na h69 i to można rzecz w trybie pilnym. Wiadomo, że budowa/modernizacja stadionu nie trwa pół roku czy rok, a parę lat. Czyli te parę lat w których Stal Rzeszów i w piłce i w żużlu chce być w ekstraklasie i ekstralidze. Tymczasem co robi miasto? Ma zamiar wydać 100 milionów złotych ze swojego budżetu na stadion na Wyspiańskiego i ja się pytam dla kogo? Na mecze piłkarskie resovii jak wskazano powyżej przychodzi po 50 osób. Z lechem ich przyszło koło 3 tys co jest ich potencjałem bo podobną liczbę widzów mieliśmy 5 lat temu gdy również grali z lechem jeszcze na wyspianskiego. Lekkoatletyką ktoś się tutaj interesuje? I tak na tym całym PCLA max co będzie można rozgrywać to mistrzostwa polski. I ile takich imprez lekkoatletycznych będzie w roku 2-3? Czyli tam gdzie jest konieczność, zapotrzebowanie na rozbudowę stadionu (a właściwie to skończenie budowy, bo powstała jedna trybuna, która ma min. konstrukcje do zadaszenia toru i taki miał być cały stadion), który będzie się wypełniał niemal co tydzień zarówno na piłce jak i na żużlu miasto nie robi nic, czy też chce stawiać jakiś śmieszny biurowiec na starej trybunie co ma być rzekoma trybuną vip, dla mediów itd. a dla garstki osób na wyspianskiego ma wydać 100 milionow... Przecież to jest jakiś żart. Jakaś prowokacja. Jakiś matrix, jakaś ukryta kamera. Spółki zarówno piłkarska jak i żużlowa Stali Rzeszów w trybie natychmiastowym winna zacząć coś z tym robić nim rusza budowa tego śmiesznego PCLA. Jest to w ich żywotnym interesie związanym z frekwencja i wpływami z biletów. Jak miasto wyda na to 100 milionów na to PCLA to można zapomnieć, że przez dobrych parę kolejnych lat coś wydarzy się na Hetmańskiej. I najlepsze imprezy w mieście będą odbywać się na zbyt małym stadionie, po to żeby 50 osób przyszło sobie na Wyspiańskiego na wypasiony stadion i obejrzało swój śmieszny klubik. Czas zacząć działać
|
|