Nie bądź tylko Gapiem. Weź aktywny udział w dyskusji i zarejestruj się już teraz. Rejestracja

Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 356, 357, 358, 359, 360, 361  Następna strona

Odpowiedz w temacie

Polska polityka

Luźne rozmowy na luźne tematy

Opcje      Szukaj
Post 9 paź 2024, o 21:06
 Re: Polska polityka
Legenda
Legenda

Niestety, nie ma idealnego rozwiazania na alhokol, papierosy czy hazard. Mozna tworzyc rozne przepisy, a ludzie i tak znajda sposob. Wydaje sie, ze metoda polegajaca na ogromne zwiekszenie akcyzy na te uzywki jest czyms, co potencjalnie utrudni mlodym ludziom dostep i raczej trudno bedzie kupic to taniej. Wielu z nich po prostu nie bedzie w stanie za to zaplacic. Nie wyeliminuje to jednak problemu. Inna sprawa to wprowadzic ostrzejsze licencje na temat tego, kto wlasciwie te produkty moze sprzedawac i pod jakimi wymogami.

It's ok to disagree with me. I cannot force you to be right

Post 9 paź 2024, o 21:48
Legenda
Legenda

Liwer napisał(a):
W kraju w którym alkohol jest jednym z największych problemów społecznych należy z nim walczyć. Nic do tej pory nie zdało egzaminu, więc może tym razem się uda. Oby.

:lol: :lol: :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=nTuUYde ... B3%C5%82ka

Co ci do tego komuchu, że ktoś chce sobie pić? Czy ktoś ci sie wpieprza w twoje życie i np. zabrania maszerować w obronie jak stwierdził sąd atencjuszki zmyślającej historie?

Ja to np. uważam, że mniej szkodliwe społecznie dla kraju jest to, że ktoś sobie walnie 0.5 l niż to, że ktoś jest niepełnosprawnym intelektualnie i wybiera szkodników do władzy. I prędzej jestem za tym aby zabronić osobom o niskim IQ głosować w wyborach niż zabraniać komukolwiek pić.

https://www.youtube.com/watch?v=hnxX-li ... yczekUwagi

Post 10 paź 2024, o 07:49
Reprezentant kraju
Reprezentant kraju

Liwer napisał(a):
W kraju w którym alkohol jest jednym z największych problemów społecznych należy z nim walczyć. Nic do tej pory nie zdało egzaminu, więc może tym razem się uda. Oby.

KRW mać. Ten człowiek jest niemożliwy. Staje na baczność na każde wezwanie propagandowej sieczki. Teraz uwierzył w to, że reżim Tuska walczy z rzekomym alkoholizmem Polaków.

I jak w każdym przypadku dane naukowe, oficjalne statystyki mówią co innego, a ten i tak ślepo wierzy w to co mu poda tvn.

Tusk rozmawia i naciska - karolcia Cz lip 04, 14:32:49

Post 10 paź 2024, o 09:24
Uczestnik GP
Uczestnik GP

"Co ci do tego komuchu, że ktoś chce sobie pić?"

Kto ci zabrania pić?

Post 10 paź 2024, o 12:43
Legenda
Legenda

https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/news-to-nie-elektryki-uratuja-planete-naukowiec-zaleca-zasade-1-6,nId,7832066

Cos na temat aut hybrydowych i w jaki sposob maja wieksze szanse na przejecie rynku niz auta elektryczne.

Tutaj natomiast o niebezpieczenstwach zwiazanych z pozbyciem sie ropy naftowej, a przeniesienie sie na lit jako surowiec, z ktorego bedzie sie produkowac baterie

https://motoryzacja.interia.pl/raport-samochody-elektryczne/news-nowy-surowiec-ma-zastapic-rope-naftowa-eksperci-mocno-przed-,nId,7243018

Osobiscie, nie ukrywam, ze probowalem juz auta hybrydowego. Bardzo przypadlo mi do gustu i chetnie w przyszlosci takie kupie. Nie mowiac juz o oszczednosciach na benzynie, ktorej zuzycie spada 30 - 40%, a co za tym idzie koszty.

It's ok to disagree with me. I cannot force you to be right

Post 10 paź 2024, o 16:05
Legenda
Legenda

Liwer napisał(a):
"Co ci do tego komuchu, że ktoś chce sobie pić?"

Kto ci zabrania pić?

Co miałeś na myśli pisząc iż trzeba walczyć z alkoholem? Co miałeś na myśli pisząc iż może tym razem się uda?

Czyli rozumiem, że popierasz te pomysły krążące w obiegu min. zakaz możliwości kupna alkoholu na stacjach benzynowych

Więc się pytam dlaczego utrudniasz ludziom życie? Czy ktoś Ciebie lub kogokolwiek zmusza do kupowania do tego alkoholu na tych przykładowych stacjach benzynowych? Nie wiem jesteście małymi dziecmi, że jak zobaczycie cukierka to się nie możecie powstrzymać i musicie kupić? O co tutaj chodzi? O co chodzi z walką z alkoholem?

Ponoć jesteś miłośnikiem wolności :lol: to zostaw ludzi w spokoju. Szkodliwość alkoholu jest znana ogólnie. Kto chce sobie pić niech sobie pije jego wybór i wolna wola. Chce się zapić na śmierć nich się zapije. Ta osoba i nikt inny poniesie odpowiedzialność za swój wybór np. przesadzając z alkoholem w postaci utraty zdrowia lub śmierci. Jak ktoś jest głupi to jest jego problem nikogo innego. A dla takich zakaz niczego nie zmieni, nie będzie alkohol łatwo dostępny to skąd indziej zorganizują.

Natomiast nie uważam iż z tego powodu ma cierpieć ogół społeczeństwa. Dlaczego ogół społeczeństwa ma cierpieć, mieć utrudniony dostęp do alkoholu, nie móc sobie podjechać na przykładową stację benzynową i kupić alkohol? Bo cześć osób w społeczeństwie nie potrafi się z nim obchodzić?

To, że cześć osób używa noży do dokonywania przestępstw i mordowania ma oznaczać, że ogół społeczeństwa miałoby mieć utrudniony dostęp do kupowania noża i nie móc sporządzać posiłków w kuchni? Absurd.

Skończcie z jakimiś komuszymi zakazami. Jak już chcecie się walczyć to edukujcie na temat szkodliwości alkoholu i tego jak się z nim obchodzić. W normalnym kraju przez idiotę nie może cierpieć normalny człowiek.

Post 10 paź 2024, o 17:28
Medalista GP
Medalista GP

Cytuj:
Po ch*j alkoholu się czepiają, to ja nie rozumiem.

przeciez nie czepia sie cpk czy atomu bo z takimi wyzwaniami sobie nie poradza :D

rodzina na swoim :D
https://www.youtube.com/watch?v=DGRPfU6yHOw

Cytuj:
ze metoda polegajaca na ogromne zwiekszenie akcyzy na te uzywki jest czyms, co potencjalnie utrudni mlodym ludziom dostep i raczej trudno bedzie kupic to taniej. Wielu z nich po prostu nie bedzie w stanie za to zaplacic.

z historii mozemy wywnioskowac co daja takie ograniczenia , prochibicja w stanach czy kampania antyalkoholowa gorbaczowa , zycie nie zna prozni , zakaza sprzedazy wodki na stacjach to powstana mety , poza tym coraz wiecej ludzi pedzi sobie w domu bimberek , sa samowystarczalni :D a nawet jeszcze cos sprzedaja , sam na wakacjach kupowalem 25 zl za 0.5l 65% dobrego bimberku :D

Chcemy dialogu z Rosją, taką jaka ona jest !!!

http://www.youtube.com/watch?v=5DxhXflwC8I

OSTAFA NIE CZYTAM

Post 10 paź 2024, o 22:04
Legenda
Legenda

muahahah

Obrazek

Obrazek

https://www.rp.pl/komentarze/art4127806 ... komentarzu

Cytuj:
Potem jeszcze napisała wiadomość, że nie dzwoniła jako posłanka 'tylko zaszczuwana od dziewięciu dni matka trójki dzieci, których domy i przedszkole są codziennie pokazywane w TV Republika'" – opisuje Tomasz Krzyżak.

https://dorzeczy.pl/kraj/642505/krzyzak ... inala.html

Kinia i Aruś uwierzyli, że sa mocni bo on dostał stołek i są w partii rządzącej.

Ale czemu się dziwić? przygłupy broniły jak stwierdził Sąd atencujszki zmyślającej historię to z takim elektoratem naprawdę można uwierzyć, że można wszystko i wszystko przejdzie.

Jestem zaszczuwano matką trójki dzieci przez wrednych pisiorów. Przygłupy kupią jak zwykle xD Jak kupowali przez 8 lat, że złodzieje krzyczeli, że ich chce się ściagać za wałki iż to jest koniec demokracji xDD

Już 15.10.2023 pisałem, że będzie niesamowita beka. Jak to się szybko zużywa i kompromituje. Ciekawe czy uda się dociągnąć do wyborów Prezydenckich? Pewnie tak, wszak przed wyborami przygłupom znowu tvn i niemieckie media wmówią o zagrożeniu demokracji, totalitaryzmie iż trzeba w końcu zreformować Polskę bo Duda blokował i polecą i zagłosują.

Ale daj Bóg niech zabraknie znowu jak w 2020 paruset tysięcy głosów. Może przynajmniej cześć przygłupów jak wtedy zostanie w domu....

Post 11 paź 2024, o 10:12
Reprezentant kraju
Reprezentant kraju

Tusk pieniędzmi podatników wsparł prywatny program Wojewódzkiego .

A te wszystkie liwery, karolcie, szostki i resoviackie anki nie dostaną ani złotówki.

Post 11 paź 2024, o 11:35
Reprezentant kraju
Reprezentant kraju

kamyk napisał(a):
Tusk pieniędzmi podatników wsparł prywatny program Wojewódzkiego .

A te wszystkie liwery, karolcie, szostki i resoviackie anki nie dostaną ani złotówki.

A Ty dostaniesz?

farmazony sadzi swoje!

Post 11 paź 2024, o 12:18
Reprezentant kraju
Reprezentant kraju

Ja nie byłem tak zaangażowany jak ty. Cudów nie oczekiwałem :biggrin:

Post 11 paź 2024, o 12:41
Reprezentant kraju
Reprezentant kraju

A gdzie ja oczekiwałem jakichkolwiek cudów?
Od dawna piszę, że jedni i drudzy to jest to samo.
Jedni dają Kłeczkom inni Wojewódzkim a dwa plemiona się tym podniecają i udowadniają, że kiła jest lepsza od cholery.

farmazony sadzi swoje!

Post 11 paź 2024, o 13:44
Reprezentant kraju
Reprezentant kraju

Wiem, ty nie mogłeś oczekiwać cudów skoro żyłeś tylko w bańce osmiogwiazdkowej. Polska może i biedna bele niepisoska.

Do 2026 r. Komisja Europejska powinna przeprowadzić badanie, w jaki sposób można poprawić status prawny kobiet i innych niedostatecznie reprezentowanych grup w rolnictwie
Na to idą składki członkowskie. Dlaczego gospodarka USA dawno odjechała już UE?

Post 11 paź 2024, o 13:52
Reprezentant kraju
Reprezentant kraju

kamyk napisał(a):
Wiem, ty nie mogłeś oczekiwać cudów skoro żyłeś tylko w bańce osmiogwiazdkowej.

<ziewa>

farmazony sadzi swoje!

Post 11 paź 2024, o 14:10
Reprezentant kraju
Reprezentant kraju

Można cofnąć się 100 stron w tym temacie. Z waszej strony zero jakichkolwiek próby dyskusji nad przyszłością Polski, wyzwaniami, realną polityką, rozwojem energetyki itd. Zero.
Jedyna aktywność z waszej strony była, jest i będzie tylko wtedy gdy można coś napisać na kaczora albo gdy tvn "odpali" jakaś aferkę typu " pani przed kamerami płacze jak ją prześladowano z powodu poronienia".chyba, że liwer wypali z antynaukowymi wpisami.

Dla tego kraju jesteście bezużyteczni. Macie jedynie słusznie głosować.

Post 11 paź 2024, o 15:25
Legenda
Legenda

mateusz_szostek napisał(a):
A gdzie ja oczekiwałem jakichkolwiek cudów?
Od dawna piszę, że jedni i drudzy to jest to samo.
Jedni dają Kłeczkom inni Wojewódzkim a dwa plemiona się tym podniecają i udowadniają, że kiła jest lepsza od cholery.

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd

Pani redaktur jo nie wiedzioł w tv mówiły kazały głosować to poszedłem, ale ja ich nie wspieroł. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Po roku!(sic!) rządów przeszliśmy już do fazy "tamci też kradli".

Jak pisałem, ależ to się w mig skompromitowało. Już pień jbc pisów się tego wypiera.

Czy jestem zaskoczony? No jacha, że nie, ale myślałem, że to jednak to potrwa nieco dłużej....

Post 11 paź 2024, o 18:37
Medalista GP
Medalista GP

kamyk ty ruska onuco :hahaha:
Obrazek

2012 rok
https://mojemazury.pl/114135,Granica-po ... lipca.html

2016 rok
https://tvn24.pl/swiat/polska-zawiesza- ... -ls3186049

Obrazek

Obrazek

OSTAFA NIE CZYTAM

Post 12 paź 2024, o 11:06
Reprezentant kraju
Reprezentant kraju

jednym z jej elementów będzie "czasowe, terytorialne zawieszenie prawa do azylu". - Będę w Europie domagał się prawa do uznania tej decyzji -
To prawie jak "Tusk rozmawia i naciska"

Liwer :!: kiedy odniesiesz się do cytowanych przeze mnie danych naukowych? Czekam

Post 14 paź 2024, o 15:32
Reprezentant kraju
Reprezentant kraju

Sędzia, który w uzasadnieniu wyroku usprawiedliwiał działania terrorystów z tzw ostatniego pokolenia siedział chyba w jednej oślej ławce z liwerem. Nie wiadomo jeszcze, który od kogo ściągał. Poziom faktów i wyciągania wniosków na poziomie szkoły dla ludzi intelektualnie "trudnych"

Post 16 paź 2024, o 18:10
Medalista GP
Medalista GP

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

OSTAFA NIE CZYTAM

Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7201 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 356, 357, 358, 359, 360, 361  Następna strona