Nie bądź tylko Gapiem. Weź aktywny udział w dyskusji i zarejestruj się już teraz. Rejestracja
Dział służący do typowania - nie tylko żużla!
|
|
30 cze 2025, o 22:57
|
Re: Ekstraliga Trenerów -2025 |
|
|
Jasiek
|
| Legenda |
 |
 |
|
|
Nie lubie osiadac na laurach, ale ta kolejka to byl ogromny krok w strone zwyciestwa. Fen zagral va banque w okresie transferowym i nie jedzie mu ani Kubera, ani Pawlicki, a akurat punktujacy Tungate jest na rezerwie i jego punkty sie nie licza. Sytuacje utrudnil slaby wystep Jensena. W ogole, pisalem juz wczesniej, ze mam zasade, aby od Pawlickich trzymac sie z daleka, bo sa nierowni i kontuzjogenni. Akurat w tym sezonie obydwaj jada bardzo dobrze, ale formka Przemka wyraznie spadla w porownaniu do pierwszej czesci sezonu, z kolei Piotr wlasnie doznal kontuzji.
Kurtz natomiast jest totalnym wystrzalem. W kazdej kolejce zdobywa wiecej punktow niz Lambert, co pozwolilo mi odjechac na solidna odleglosc od grupy poscigowej. 19 punktow nad K2 to sporo... i jednoczesnie malo, bo wystarczy 2 - 3 wpadki Kurtza przy dwucyfrowkach Lamberta i zrobi sie goraco.
Trick nad przepascia! Niewiarygodne, ze ma tylko 8 punktow przewagi nad trzynastym w tabeli Nobim.
_________________ Regards from Sydney Jasiek
It's ok to disagree with me. I cannot force you to be right
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
14 lip 2025, o 17:59
|
|
|
frater
|
| Trener |
 |
 |
|
Ponieważ zbliża się moment rotacji składem i ew. Rezerwy Taktycznej poniżej znajduje się lista zawodników niewykorzystanych Zawodnicy SGP i SEC:F.Lindgren, J.Holder, Bewley, Michelsen, Lebiediev, Kvech, Fricke, Thomsen,Piotr Pawlicki, Woryna, Cierniak, Rasmus Jensen( wymiana tylko za zawodnika SGP lub SEC) Jeden obcokrajowiec z polskim obywatelstwem:Tarasenko,Czugunow ( wymiana tylko za Sayfutdinowa lub A.Lagutę) Seniorzy:B.Kowalski, Z.Cook, Heisenberg, O.Fajfer, Bednar, Lidsey, Miśkowiak, Klima, M.Curzytek,McDiarmid, Jo.Knudsen, M.Hansen, W.Lampart, Hellstroem- Baengs, CH.Holder, M.Drabik, Pludra, Je.Knudsen Juniorzy*:Jaworski, Mikołajczyk, Gręda, Duchiński, Kawczyński, Rumiński, Chatłas, Krok, H.Jabłoński, Szlegiel, Przanowski, Miller, Farański,Rudolf, Karczewski, Halkiewicz, Śmigielski, Ludwiczak, Ciurzyński, Borowiak, Tkocz, Winkler, G.Szostak *- Z uwagi na to , że nie wszyscy juniorzy poszczególnych zespołów, którzy są w kadrze osiągnęli wiek pozwalający startować w lidze lub też startują tylko w zawodach juniorskich wkleiłem tylko nazwiska tych, którzy punktują bądź punktowali w lidze oraz tych którzy byli zgłoszeni pod numerami 8/16 , a nie dane im było wystartować . Oczywiście jeśli ktoś chce zawodnika z poza tej listy to śmiało można zgłaszać 
_________________ "Think very carefully, because if you ever start, you will never be able to leave it alone" #onlymotorsport
|
|
|
|
15 lip 2025, o 01:23
|
|
|
Jasiek
|
| Legenda |
 |
 |
|
|
Rozumiem, ze te zmiany mozna wprowadzac po 14 kolejce?
Co do wynikow tej obecnej kolejki... czekamy na mecz Czestochowa - Torun, w ktorym pojada Dudek, Doyle, Sajfutdinov i Lambert. Wiadomo natomiast, ze przy 4 punktach Jensena, 1 punkcie Tungate i absencji Pawlickiego spore straty punktowe poniesie ponownie Fen. Dla mnie dobrze by bylo, zeby Doyle zdobyl 8 - 10 punktow, Lambert 6 - 8 punktow. Wtedy zapewne minimalnie odjade K2 i Misiemu, bo te 4 punkty Jensena zaszkodza kazdemu z czolowki.
|
|
|
|
15 lip 2025, o 14:05
|
|
|
frater
|
| Trener |
 |
 |
|
Jasiek napisał(a): Rozumiem, ze te zmiany mozna wprowadzac po 14 kolejce?
TAK Cytuj: 14. "Rezerwa Taktyczna" - po rundzie zasadniczej (przed fazą play-off) będzie możliwość wymiany dowolnego zawodnika z kadry zespołu na nowego dotąd nie zatrudnionego z listy trasferowej bądź GP/SEC (zasada 1za1). Zmiany można dokonywać dopiero po 14 kolejce 
_________________ "Think very carefully, because if you ever start, you will never be able to leave it alone" #onlymotorsport
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
27 lip 2025, o 22:38
|
|
|
Jasiek
|
| Legenda |
 |
 |
|
|
Kurtz ma wyraznie slabsza druga polowe sezonu, ale prawde mowiac nie wydaje mi sie, zeby byl ktos lepszy na rynku na te chwile, kto jeszcze nie zostal zatrudniony. Ot chociazby tacy zawodnicy jak Michelsen (5 punktow w tej kolejce), Thomsen (7 punktow), Bewley (11 punktow, ale ogolnie poziom jest podobny), Woryna (zacznie punktowac gorzej, gdy do skladu wroci Pawlicki), Fricke (wiekszosc sezonu bardzo slabo, dopiero ostatnio ciut lepiej).
K2 odrobil do mnie kolejne 4 punkty i ta przewaga, ktora jeszcze 3 kolejki temu byla 20 punktow, teraz jest zaledwie 10. Miejmy nadzieje, ze jednak w przypadku Lamberta sa to wyskoki i roznica miedzy nim a Kurtzem w kilku nastepnych kolejkach bedzie na moja korzysc.
|
|